Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απίστευτο… αλλά στα σκαριά μπαίνει η ανάπλαση του Μικρολίμανου, με δαπάνη 5,5 εκατ.

Χωρίς κατηγορία στις 09/11/2017

Απόφαση Περιφέρειας και Δήμου

|> Συνάντηση διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες για το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Μικρολίμανου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα κύρια στοιχεία και χαρακτηριστικά της μελέτης η υλοποίηση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 5.700.000 ευρώ.

Το έργο που θα εκτελεστεί από το Δήμο Πειραιώς, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της πόλης και των φορέων της που εδώ και δεκαετίες αναζητούσε επιτακτικά τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση αφορά μια έκταση περίπου 15,6 στρεμμάτων και προβλέπει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση και άλλο αστικό εξοπλισμό περίπου 4 στρεμμάτων αλλά και παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές (Ναυάρχου Βότση, Προσφυγικά).

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναφερόμενος στη σημασία της ανάπλασης τόνισε ότι πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας παρέμβαση στην πόλη του Πειραιά, που σε συνδυασμό με τα άλλα εκτελούμενα έργα, θα αναδείξει τα φυσικά πλεονεκτήματα και τη μοναδική ομορφιά της περιοχής, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα υποβάθμισης μιας περιοχής που κάποτε υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη και θα καταστήσει εκ νέου την  περιοχή αυτή σε χώρο αναψυχής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης του Μικρολίμανου για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, τονίζοντας ότι αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, καθώς θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως στόχος είναι να αναδειχθεί το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους μόνιμους κατοίκους και την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, τονίζοντας πως θα υπάρξει τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και το Μικρολίμανο θα γίνει πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: