Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιορτάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο τα 150 χρόνια του Τζανείου Νοσοκομείου

Flash στις 03/12/2016

«Δεν είναι άψυχο κτίριο»…

Την επέτειο εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά γιόρτασαν θεσμικοί, τοπικοί φορείς και η ιατρική κοινότητα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά Ελένη Σταματάκη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, ο τομεάρχης Υγείας και βουλευτής επικρατείας Βασίλης Οικονόμου εκπροσωπώντας τη ΝΔ και ο Δημήτρης Καρύδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το παρών έδωσαν επίσης ο Θόδωρος Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Α΄ Πειραιά, η Γεωργία Γεννιά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Πειραιά, η Εύη Καρακώστα βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Τραγάκης Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά, ο Κώστας Κατσαφάδος βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιά και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής Β’ Πειραιά της  Ένωσης Κεντρώων.

Η θεμελίωση του Τζανείου ξεκίνησε το 1866 με στόχο να προσφέρει συνεχώς και αδιάλειπτα ζωή στην ελληνική κοινωνία: φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την αφετηρία αυτής της διαδρομής ανθρωπιάς, η οποία χαρακτηρίζεται από δέσμευση στον άνθρωπο και σημαντικό επιστημονικό έργο. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, αντανακλά την αφοσίωση στην κοινωνική προσφορά, η οποία χαρακτηρίζει διαχρονικά τον κλάδο της υγείας στη χώρα μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Τζάνειο, καταδεικνύοντας ότι η ευαισθησία και η φροντίδα αποτελούν διαχρονικά τα θεμέλια μιας υπεύθυνης κοινωνίας.

«Στο πέρασμα των 150 χρόνων το  Τζάνειο με νέα, εκσυγχρονισμένη μορφή δίνει καθημερινά τη μάχη για τον άνθρωπο, αποτελώντας πλέον έναν πολυδιάστατο εθνικό οργανισμό – σημείο αναφοράς στην υπηρεσία της Υγείας», επισήμανε κατά την εισήγησή της η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τζανείου δρ. Καίτη Θέμελη-Διγαλάκη.

Στους αδιάρρηκτους δεσμούς του νοσοκομείου με την τοπική κοινωνία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικ. Πλατανησιώτης, επισημαίνοντας: «Το Τζάνειο δεν είναι ένα άψυχο κτίριο.  Είναι ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης και θα κάνουμε τα πάντα για να το κρατήσουμε ζωντανό. Τιμούμε 150 χρόνια ιστορίας, επιστήμης και ανθρωπιάς που μας δεσμεύουν να υπηρετήσουμε με την ίδια αφοσίωση αυτήν την πολύτιμη παρακαταθήκη. Εκατόν πενήντα χρόνια μετά, οι άνθρωποι του Τζανείου εξακολουθούν να υπηρετούν τις ιδρυτικές αξίες και το όραμά του. Διοίκηση, επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και εργαζόμενοι εμπνέονται καθημερινά από την κληρονομιά και το πολύτιμο έργο του Τζανείου Νοσοκομείου και αγκαλιάζουν τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη».

Ο διοικητής του Τζανείου Νοσοκομείου Χρήστος Παπαχρήστος, μιλώντας τόνισε για την προσπάθεια που γίνεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική  μείωση περίπου κατά 30% του λειτουργικού κόστους του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αναφέρθηκε  στην απόκτηση καινούργιων ιατρικών μηχανημάτων όπως ο νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος. Ο κ. Παπαχρήστος  ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια και αναφέρθηκε στους στόχους για τη δημιουργία νέων τμημάτων στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.