Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάδοι με… ιστορία σε διασταυρώσεις του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 18/03/2016

Οι πιό… διάσημοι είναι στη συμβολή των οδών  Τσαμαδού – Αλκιβιάδου

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, δεν αποτελεί πλέον… είδηση, όπως «είδηση» δεν αποτελούν και οι διάφορες «παγίδες» που είναι στημένες σε κεντρικά σημεία της πόλης, προς… τέρψιν τροχοφόρων και πεζών!

Μία από αυτές τις «παγίδες» είναι στημένη στο κέντρο του Πειραιά και επί της συμβολής των οδών Τσαμαδού και Αλκιβιάδου – στο παρκάκι δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μεγάλη η χάρη τους!

Ναι, εκεί όπου οι κάδοι απορριμμάτων είναι τοποθετημένοι τοιουτοτρόπως, ώστε να παρεμποδίζεται η ορατότητα των οδηγών οχημάτων που διέρχονται από τη γωνία των… στεναγμών!

Επειδή κάποιοι ιθύνοντες, ως φαίνεται πάσχουν από έλλειψη παρατηρητικότητας, πρέπει να επισημανθεί ότι οι κάδοι είναι τοποθετημένοι αντίθετα. Δηλαδή, αντί να βρίσκονται δεξιά της Αλκιβιάδου και στο κάτω μέρος της Τσαμαδού, είναι στημένοι στα αριστερά της Αλκιβιάδου και στο επάνω μέρος της Τσαμαδού.

Έτσι, όσοι έρχονται από την Αλκιβιάδου προκειμένου να διασχίσουν την Τσαμαδού και όσοι έρχονται από την Τσαμαδού για να διασχίσουν την Αλκιβιάδου, οι κάδοι τούς εκμηδενίζουν το πεδίο ορατότητας και διέρχονται… ρισκάροντας!

Το γελοίο, αλλά και λίγο περίεργο της υπόθεσης, είναι ότι ενώ οι κάδοι τον Ιούλιο 2014 ήταν τοποθετημένοι σε σημείο που εμπόδιζαν την ορατότητα (όπως είναι σήμερα) τον επόμενο μήνα (Αύγουστος 2014) τοποθετήθηκαν σε σωστό σημείο! Όμως εκεί παρέμειναν πολύ λίγο, καθώς σύντομα μετατοποθετήθηκαν στη σημερινή τους ακατάλληλη θέση.

Το Google Map με τις σχετικές φωτογραφίες όπου αποτυπώνεται το «τώρα» και το «τότε», αποτελεί μία αδιάψευστη μαρτυρία – χρήσιμη και για δικαστική χρήση!

Στην περίπτωση που γίνεται αντιληπτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και πως θα προβούν στις δέουσες ενέργειες, ώστε από σήμερα να μην μπορεί να κατηγορηθεί κανείς για… έλλειψη παρατηρικότητας! Και υπ΄όψιν, τέτοιου είδους περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία του πειραϊκού κέντρου. Ίδωμεν…
|> Τ/Π

2 σκέψεις στο “Κάδοι με… ιστορία σε διασταυρώσεις του Πειραιά

  1. Παράθεση: "Κάδοι με… ιστορία σε διασταυρώσεις του Πειραιά" - Αδιαφορία ή πολιτικό κόστος; - Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

  2. Παράθεση: Η αδιαφορία των αρμοδίων είναι η "υπεύθυνη" για το τροχαίο - Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: