Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επικίνδυνο το φλερτ – Μία απλή ματιά θαυμασμού θα κοστίζει με… διαπόμπευση και φυλάκιση!

Χωρίς κατηγορία στις 08/11/2017

Ξεχάστε τα κομπλιμέντα!

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Βρε τί γίνεται με την “σεξουαλική παρενόχληση”! Έχει φρυάξει το Αμέρικα με τις “αποκαλύψεις”. Βεβαίως, ουδείς θέλει να παραμένουν ατιμώρητοι όσοι ασχημονούν, όσοι ασελγούν και -κυρίως- όσοι κακοποιούν ανήλικους, αγόρια ή κορίτσια. Και, δυστυχώς, με την ελευθεριότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας, μας έχει πάρει για τα καλά η κάτω βόλτα.

Μήπως, όμως, με την φόρα που έχουμε πάρει φθάσουμε στο άλλο άκρο; Μήπως η Αμερική, που πρωτοστάτησε στον αγώνα για “σεξουαλική απελευθέρωση” οδεύει προς μια κοινωνία όπου ακόμη και το κοίταγμα προς μια γυναίκα θα θεωρείται “παρενόχληση”;

Θα μου πείτε “Καλά κάνουν και αποκαλύπτουν οι γυναίκες όσα υπέστησαν έστω και προ τεσσαρακονταετίας” διότι με την διαπόμπευση σήμερα των “επωνύμων” πολλοί θα σκέπτονται πολύ καλά πλέον πριν αποτολμήσουν την ανομία.

Αλλά, βρε κορίτσια ή αγόρια, γιατί δεν φωνάζατε και τότε; Θα μου πεις “Τότε δεν είχα το θάρρος, τότε δεν μπορούσα να μιλήσω, τότε είχα υποστεί σοκ” και τα τοιαύτα. Και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Ούτε, φυσικά και ο διωκόμενος, ο οποίος έστω και μια “κουτσουκέλα” να έχει κάνει, δεν μπορεί να διαψεύσει ακόμη και άλλες πράξεις, για τις οποίες πιθανόν να μην έχει ιδέα! Μια φτυαριά λάσπης είναι αρκετή για να σε ξεχαρβαλώσει!

Ωστόσο, πολύ φοβάμαι ότι θα φθάσουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Θα μπαίνει, δηλαδή, στο γραφείο η καλλίγραμμη και πανέμορφη συνάδελφος, θα ρίχνεις ένα σφύριγμα ή επιφώνημα θαυμασμού και θα… παραπέμπεσαι αυθωρεί στο Τμήμα!

  • Με παρενόχλησε, κύριε πόλισμαν… Σφύριξε με σεξιστικό τρόπο!
  • Δηλαδή πώς είναι το σεξιστικό σφύριγμα;
  • Ξέρετε εσείς…

Και θα πηγαίνεις στο δικαστήριο, όπου ο πρόεδρος (κι ακόμα χειρότερα η πρόεδρος) θα σε υποχρεώνει να σφυρίξεις όπως σφύριξες όταν είδες την κουκλάρα για να μετρήσει με το “σεξόμετρο” αν το σφύριγμα ήταν σεξιστικό ή εσύ απλώς σφύριζες… κλέφτικα!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αγαπητοί, αλλά από την εποχή του φλερτ και του “κομπλιμάν” περνάμε στην εποχή του “μούγκα στη στρούγκα”!

Θα σου πέφτει το στυλό και θα σκύβεις να το πιάσεις και η κυρία που θα κάθεται απέναντι θα σε καταγγέλλει.

  • Επίτηδες το πέταξε για να σκύψει και να κοιτάξει τα κάλλη μου! Είναι παρενοχλάκιας!
  • Μα, τι λέτε, κυρία πρόεδρε. Τί να κοιτάξω από δαύτην; Δεν κοιτάζω καλύτερα την… Ακρόπολη που είναι νεότερη;
  • Ώστε είσαι και μισογύνης εκτός από σεξομανής και σεξιστής ,ε; Πάρε δυο χρόνια προς εκατό ημερησίως!

Μη το γελάτε, αγαπητοί, Με την φόρα που πήραμε, κάπου εκεί θα φθάσουμε. Οδεύουμε ολοταχώς προς την κοινωνία της οθόνης. Όλα θα γίνονται πλέον μέσω αυτής. Όλα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: