Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλη “ανάσα” για τον Πειραιά η έγκριση της πρότασης για το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο ΟΧΕ

Χωρίς κατηγορία στις 09/08/2017

Πρώτος στη βαθμολογία!

|> Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία του δήμου Πειραιά είναι γεγονός, αφού η πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που κατέθεσε ο δήμος Πειραιά, αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρόταση του δήμου Πειραιά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία, μεταξύ πέντε προτάσεων, διασφαλίζοντας για την πόλη του Πειραιά επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια,  που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν την πειραϊκή κοινωνία.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του δήμου Πειραιά ύψους 31.618.000 εκ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 111.683.000 ευρώ και τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου αριθμού άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην πόλη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “το μεγάλο αυτό επενδυτικό σχέδιο, υλοποιείται ταυτόχρονα με μια σειρά ιδιωτικών επενδύσεων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι, γεγονός που καθιστά τον Πειραιά τον μεγαλύτερο επενδυτικό προορισμό της χώρας” και πως “ο δήμος Πειραιά εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά τα τελευταία τρία χρόνια ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης για την πόλη και τους δημότες“.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των ΟΧΕ των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Αισθάνομαι χαρούμενος και  υπερήφανος για το γεγονός ότι στον Πειραιά θα υλοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή στη χώρα. Με επιμονή, υπομονή και συστηματική δουλειά κάνουμε το όραμα μας πράξη. Υποσχεθήκαμε να φέρουμε στην πόλη τους αναγκαίους πόρους και τις επενδύσεις ώστε ο Πειραιάς να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε. Μια άλλη σύγχρονη πόλη, ένας επενδυτικός προορισμός που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες. Αυτό πράττουμε βήμα βήμα και με σχέδιο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή από όλους και είναι βέβαιο ότι ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δούλεψαν σκληρά για αυτή την πρόταση αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη στην κοινή μας προσπάθειά να αλλάξει ο Πειραιάς.  Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης με ουσιαστικές προτάσεις. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες ότι ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και της μιζέριας, ώστε ακόμη περισσότερες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, να έρθουν στην πόλη και να πιάσουν τόπο συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: