Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόκριες σε Πειραιά, Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Νίκαια-Ρέντη

FLASH στις 09/02/2018

Αναλυτικά τα προγράμματα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στους τρεις δήμους

|> Αποκριάτικες εκδηλώσεις άρχισαν στον Πειραιά και στους γύρω δήμους με διάφορα δρώμενα. Για σήμερα υπάρχουν τα προγράμματα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά, του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Από την πλευρά του ο δήμος Πειραιά προσκαλεί δημότες και επισκέπτες της πόλης, να μπουν στο πνεύμα του καρναβαλιού,  με αποκριάτικες εκδηλώσεις και παιχνίδια για παιδιά στις γειτονιές του Πειραιά, καθώς και στη συναυλία με το συγκρότημα “48 Ώρες”.

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν επίσης μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Εφέτος ο δήμος Πειραιά, έχει δημιουργήσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά που φοιτούν στα 7 Ειδικά Σχολεία της πόλης, προκειμένου να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες στιγμές.

Οι εκδηλώσεις του δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και μουσική, δωρέαν για όλους μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, είναι δωρεάν για όλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο  17 Φεβρουαρίου 2018 |11:00-14:00

Πεζόδρομος Σωτήρος Διός

Οι μικροί θα διασκεδάσουν με χορό, μουσική,  φουσκωτά,  διαδραστικά παιχνίδια, face painting, μαγειρική, θεατρικό παιχνίδι, σόου με Μάγο, ενώ θα δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό και αποκριάτικη μάσκα στα αποκριάτικα εργαστήρια. Θα προσφερθούν κεράσματα για όλους.  Το πάρτυ στη Σωτήρος Διός θα κορυφωθεί με τη μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «48 ώρες».

 Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου

 Τα παιδιά της πόλης μας θα μπουν στο πνεύμα του Καρναβαλιού με αποκριάτικη μουσική, χορό, ομαδικά αποκριάτικα παιχνίδια, φουσκωτό παιχνίδι, μπαλονοκατασκευές και κατασκευή χαρταετού μινιατούρας.

Παλαμηδίου και Παύλου Μελά

Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με μουσική και χορό, face painting, Mega Lego, Φουσκωτό παιχνίδι και θα δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό μινιατούρα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Στα Ειδικά Σχολεία

Χθες ο δήμος Πειραιά γιόρτασε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα 7 Ειδικά σχολεία της πόλης. Και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, θα γίνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο  με χαρταετούς, μάσκες, σερπαντίνες, μουσική, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο  Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά,  στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, στο 2ο ΕΕΕΕΚ ”Άνοιξη”, στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Πειραιά, στο  1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.

 ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με αποκριάτικες μελωδίες τις γειτονιές της πόλης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: 

  • 13/2/2018 |17:30  Ακτή Θεμιστοκλέους ύψος Νοσοκομείου Μεταξά
  • 15/2/2018|17:30 Σωτήρος Διός
  • 18/2/2018 |11:30 Ειρήνης και Σμολένσκυ & 12:30 πλατείες Καρπάθου και Σερφιώτου.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 |17:00-20:30

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το σωματείο “Διόνυσος”,  διοργανώνουν αποκριάτικο εργαστήριο κατασκευής μασκών. Το αποκριάτικο εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά  ηλικίας 6-12 ετών. Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν, να έρθουν μεταμφιεσμένα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από αποκριάτικα τραγούδια. Είσοδος Ελεύθερη. Τηλ. επικ. 210-4101400-402.

ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Στο πνεύμα του Καρναβαλιού θα μπουν τα παιδιά όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά,  με πληθώρα χαρούμενων αποκριάτικων δραστηριοτήτων. Επίσης τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης θα διασκεδάσουν με μουσική, χορό και φαγητό στις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (10:30)

Ο δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι,  σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 10:30  το πρωί, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά,  θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια”, θα διασκεδάσει τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα γιορτάζουν τις απόκριες, με: Συναυλία, πάρτυ, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και μπόλικες δόσεις…. διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους από την Αμφιάλη μέχρι τη Δραπετσώνα. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σαββάτο 10/02

Πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο) 11 π.μ.

Ελάτε να κάνουμε party! Η κλόουν σφυριχτρούλα έρχεται στην πόλη μας! Μουσική σε αποκριάτικους ρυθμούς, μουσικοχορευτικοί διαγωνισμοί με δωράκια στους νικητές, μαλλί της γριάς για όλους σε διάφορα χρώματα, μαγικά, παιχνίδια και πολλά ακόμα σε ένα δίωρο πάρτι για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά.

Παύλου Φύσσα  10:30 π.μ.

Καρναβαλιστές του Καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές έκφρασης». Η ομάδα καρναβαλιστών με αφετηρία τη διασταύρωση των οδών Π. Φύσσα και Λεωφ. Σαλαμίνος, μας παρασύρει σε μια ανέμελη και χαρούμενη αποκριάτικη παρέλαση για να τραγουδήσουμε παλιά αποκριάτικα τραγούδια αλλά και να χορέψουμε το γαϊτανάκι που στήνεται σε διάφορα σημεία. Μουσικοί, ηθοποιοί, γκάιντες, κλαρίνα, κιθάρες, νταούλια, μας προ(σ)καλούν σε μια παρέλαση… αλλιώς.

Κυριακή 11/02

Πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας 11 π.μ.

Αποκριάτικο παιχνίδι. Επειδή οι απόκριες θέλουν… τα παιχνίδια τους, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κερατσινίου-Δραπετσώνας στήνει στο αίθριο του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας μία παιχνιδούπολη. Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, κατασκευάζουμε χαρταετούς και μάσκες, στήνουμε γαϊτανάκια και βέβαια χορεύουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Σαββάτο 17/02

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού 11 π.μ.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι» σας καλούν να ανακαλύψετε μέσα από ένα μαγικό ταξίδι με δοκιμασίες… κάθε είδους το Χαμένο Θησαυρό του ξακουστού κλέφτη Αλή Μπαμπά! Μυστικοί κώδικες, ξεχασμένες γλώσσες και πολύ μυστήριο…Θ΄ ακολουθήσει πάρτι στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας. Δηλώστε συμμετοχή στη σελίδα της Ένωσης Κρητών στο facebook!

Κυριακή 18/02

Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή, πλατεία Κύπρου 8 μ.μ.

Κι όμως υπάρχει χαρά! Το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που είναι από εξωτικό χαρμάνι μας παρασύρει σε ξέφρενους, γεμάτους πάθος ρυθμούς, με τραγούδια από το καινούργιο της single «Στην Τρούμπα στην Καστέλλα», τραγούδια του Πλέσσα και της Γιοβάνας και λαϊκά κομμάτια.

Καθαρά Δευτέρα 19/02

  • Πολυχώρος Λιπασμάτων 10π.μ.
  • Πάρκο Σελεπίτσαρι 10π.μ.

Γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα, πετάμε τον χαρταετό σε δύο μεγάλα πάρκα τους δήμου μας, με άφθονη παραδοσιακή λαγάνα και χαλβά, μουσική, τραγούδι, γλέντι και χορό.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

Πάρτι Γυναικών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»

Στους ρυθμούς της Αποκριάς θα χορέψουν οι γυναίκες σ’ένα πάρτι αποκλειστικά για εκείνες που διοργανώνει η Διεύθυνση Αθλητισμού  Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη την σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος».  Όσες επιθυμούν να πάρουν μέρος σ΄αυτή την ξεχωριστή βραδιά μπορούν να προμηθευτούν την πρόσκλησή τους από τη Διεύθυνση Αθλητισμού, Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Δημοτική Ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη. Απαραίτητη η επίδειξη της πρόσκλησης κατά την είσοδό τους. 

Ποδηλατοβόλτα μασκαράδων

Κάποιοι ξεχωριστοί ποδηλάτες θα γεμίσουν τους δρόμους της Νίκαιας αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του 24ου Καρναβαλιού που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.  Ξεκινώντας από την πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσία Ξένη) μικροί και μεγάλοι φορώντας την αποκριάτικη στολή τους με τα ποδήλατά τους θα διανύσουν μια απόσταση 4 χλμ  σκορπίζοντας κέφι και χαρά. Ταχυδακτυλουργοί και κλόουν θα περιμένουν τους μικρούς φίλους τους στην πλατεία Οσίας Ξένης  με εντυπωσιακά παιχνίδια και γιγάντιες σαπουνόφουσκες.

Παρέλαση αρμάτων στη Νίκαια

Ρολόγια που μιλούν και τραγουδούν, Πάγοι που ζεσταίνουν, Γουρουνάκια χωρίς τον κακό λύκο,η Παλιά Αθήνα, Κοκκόρια και Κλόουν παίρνουν «σάρκα και οστά» την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη δημοτική ενότητα Νίκαιας στις 11.30 το πρωί. Δίνοντας φτερά στη φαντασία και γέλιο στις καρδιές, 3.000 καρναβαλιστές θα διασχίσουν την οδό 7ης Μάρτη 1944 (Κονδύλη) και θα ζήσουν στον κόσμο του παραμυθιού και της χαράς.
Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι στην πλατεία Δαβάκη.

Συναυλία Έλενας Παπαρίζου

Ο καιρός άλλαξε τα σχέδια και η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Village Shopping and more… Μαζί της ο Άρις Πετράκης και Opening Act οι The Players. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 24ου Καρναβαλιού που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Ο “Δρόμος 89,8” θα βρίσκεται εκεί με ένα ανεπανάληπτο dj set από τη hostess του Morning Show Μαίρη Αργυριάδου και στη συνέχεια η Έλενα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της σε μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: