Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πώς ο πελάτης -που δεν έχει πάντα δίκιο- απέσυρε τη μήνυση για… ρατσιστική συμπεριφορά!

FLASH στις 01/01/2017

Κι ο Γερμανός φοβέρα θέλει!

kapranos d

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Ο φίλος, από τα παιδικά χρόνια, έφυγε προ τριακονταετίας για την Γαλλία. Παντρεύτηκε, χώρισε και κατέληξε στην γαλλόφωνη Ελβετία, όπου έστησε μια εταιρεία διαρρύθμισης εσωτερικών χώρων και πάει μια χαρά.

Πιστός στις παραδόσεις, ήλθε για Χριστούγεννα στην πατρίδα και συναντηθήκαμε. Πάνω στη συζήτηση περί μνημονίων, χρεών, Γερμανών και λοιπών δανειστών, μου είπε τι του συνέβη.

«Ένα πρωί ήλθε στο γραφείο μου ένας Γερμανός, κάτοικος της πόλης όπου μένω κι εγώ. Ήθελε να παραγγείλει ένα σετ επίπλων για την κουζίνα στο διαμέρισμά του. Συζητούσαμε, όταν το μάτι του σταμάτησε στο ρολόι μου, ένα παλιό “Patek Philippe”, που μου το είχε κάνει δώρο ο πεθερός μου όταν παντρεύτηκα».

«Αυτό το ρολόι που φοράς είναι γερμανικό», μου λέει. Του απάντησα ότι είναι 100% ελβετικό και μάλιστα πανάκριβο. «Όχι, είναι γερμανικό, διότι είσαι Έλληνας και το έχεις αγοράσει με τα λεφτά που σας δίνουμε εμείς, οι Γερμανοί!», μου λέει.

Τα παίρνω εν κρανίω, του λέω να σηκωθεί και να φύγει. «Δεν έχεις δικαίωμα να με διώξεις!», μου λέει.

Του απαντώ ότι έχω δικαίωμα να επιλέγω εγώ τους πελάτες μου και του τονίζω ότι «με Γερμανούς δεν θέλω να δουλεύω». Κάτι πάει να μου πει, ανοίγω την πόρτα και τον βγάζω έξω!

Σε καμιά ώρα, χτυπάει το κουδούνι κι έρχεται ένας αστυνομικός. «Ξέρετε, ο κ. τάδε έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος σας για άσκηση ρατσιστικής βίας σε βάρος του», μου λέει και μου αναφέρει το όνομα του Γερμανού. Του λέω τι ακριβώς συνέβη. «Με προσέβαλε, λέγοντας ότι το “Patek Philippe” μου είναι γερμανικό επειδή είμαι Έλληνας. Εγώ, όμως, διαμένω στην Ελβετία τριάντα και πλέον χρόνια, εργάζομαι και καταβάλλω τους φόρους μου. Δεν έχω δικαίωμα να επιλέξω τους πελάτες μου;», του λέω. «Βεβαίως και έχετε, αλλά όχι φερόμενος ρατσιστικά», μου απαντά. «Μα, κανείς δεν με υποχρεώνει να έχω πελάτη Γερμανό, Ιταλό, Ελβετό ή Έλληνα αν δεν τον θέλω!», του λέω και μου κατεβαίνει ιδέα!

«Υποβάλλω κι εγώ μήνυση εις βάρος του για ρατσιστική συμπεριφορά. Μου είπε ότι μου δίνουν χρήματα οι Γερμανοί ,αλλά εγώ είμαι Ελβετός πολίτης!», του λέω. Παίρνει τηλέφωνο τον διοικητή του, κάτι λέει και με πληροφορεί ότι «ο Γερμανός αποσύρει τη μήνυση».

Εμένα, όμως, μ’ έχει πιάσει το ρωμέϊκο.. «Ναι, αλλά δεν την αποσύρω εγώ!», του λέω…

«Τελικά τι έγινε;», τον ρωτώ. Και μου απαντά: «Α, ήρθε και μου ζήτησε δέκα φορές συγγνώμη! Και ,να σου πω, μου αρκούσε αυτό. Βλέπεις; Και ο… Γερμανός φοβέρα θέλει!»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: