Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ανάσα” στα σωματεία με 35 εκατ. ευρώ της Π.Ε. Πειραιά, για συνολικά 32 αθλητικές εγκαταστάσεις

Χωρίς κατηγορία στις 27/06/2017

Ανακοίνωση στην ΕΠΣΠ

|> Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ), που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 26/6 , παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για το ζήτημα των αθλητικών υποδομών στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της έλλειψης σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών αλλά και στην απαξίωση των υπαρχόντων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, η Περιφέρεια Αττικής επέλεξε να κινηθεί στη βάση ενός σχεδίου καταγραφής και αποτίμησης της κατάστασης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και να δρομολογήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Για τον σκοπό αυτό δεσμεύτηκαν από ίδιους πόρους 35 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της για συνολικά 32 αθλητικές εγκαταστάσεις στους δήμους της Π.Ε. Πειραιά. Απ’ αυτά, περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ προορίζονται για συνολικά 12 ποδοσφαιρικά γήπεδα και συγκεκριμένα για έργα αναβάθμισης υπαρχόντων αλλά και δημιουργία καινούργιων, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων της δύναμης της ΕΠΣΠ.

Ήδη σε πολλές εγκαταστάσεις εκτελούνται εργασίες και σε άλλες περιπτώσεις τα έργα είναι στο στάδιο της δημοπράτησης. Η εξέλιξη αυτή είναι ελπιδοφόρα δεδομένου ότι οι μελέτες σ’ αυτή την κατηγορία των έργων απαιτούν μεγάλο χρόνο ωρίμανσης και συχνά πρέπει να επιλυθούν πολεοδομικά προβλήματα, κενά στις αδειοδοτήσεις, περίπλοκα ιδιοκτησιακά θέματα κλπ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε κοινή η διαπίστωση ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός συγκεντρώνει χιλιάδες νέους και νέες, που αναζητούν να συνδυάσουν την άθληση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίησή τους μέσα από τα ομαδικά αθλήματα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: