Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναβάθμιση και καταξίωση για το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, που “έζησε” για δύο μέρες ο Βόλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 13/11/2017

Τιμήθηκε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης

|> Απόλυτη καταξίωση για το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, που διεξήχθη 10 και 11 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας του Βόλο. Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, διοργανώνθηκε με την στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, ο τραγουδοποιός και κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, από την Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας-Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το Σαββάτο, η Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας-Βόλου, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα με σολίστ τον διεθνούς φήμης κιθαριστή, Στέλιο Γκόλγκαρη, συνέπραξε με την περίφημη Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την διεύθυνση του Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρου, Αλέξανδρου Παπαρίζου και τους κιθαριστές, Αχιλλέα Ακριτίδη, Εύη Γκατζή (εμφανίστηκε και ως κιθαριστικό ντουέτο με τον Τάσο Ιωακειμίδη, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ), Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια.

Μαζί τους ο επίσης Βολιώτης τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας ο οποίος μάγεψε το κοινό στην συνεργασία του με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ερμηνεύοντας τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου.

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ ήταν ο παγκοσμίως καταξιωμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, που τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, για την συνολική προσφορά του στην μουσική του τόπου μας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: