Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Από την αρχαία λύρα στα στενά του Μπουένος Άιρες”…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/10/2017

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά: Η Συμφωνική της ΕΡΤ με βιρτουόζους των εγχόρδων

|> Μεγάλο μουσικό γεγονός αποτελεί η σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, στο πλαίσιο του  2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου (8:30 μμ) στη Κεντρική Σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, θα διευθύνει ο Ανδρέας Τσελίκας,που θα συμπράξει με σολίστ λύρας και κιθάρας σε ένα ταξίδι που θα ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, θα περιδιαβαίνει στα στενά του Μπουένος Άιρες και το αργεντίνικο τάνγκο και θα καταλήγει στην Ανδαλουσία και τους εκρηκτικούς ήχους της ισπανικής μουσικής. Γι΄αυτό και ο γενικός τίτλος του Φεστιβάλ “Από την αρχαία λύρα στα στενά του Μπουένος Άιρες“.

Η συναυλία θα ανοίξει με αποσπάσματα από το μπαλέτο “Απόλλων Μουσηγέτης” του Igor Stravinsky. Θα ακολουθήσει το “Κονσέρτο για Αρχαία Ελληνική Λύρα και Ορχήστρα” του Νίκου Ξανθούλη με τον ίδιο το συνθέτη ως σολίστ, ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με το Κιθαριστικό Ντουέτο Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης) που θα εκτελέσει έργα του Astor Piazzolla σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει μέρη από την κωμική οπερέτα του Σπύρου Σαμάρα “Πριγκίπισσα της Σάσσωνος”, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Κονσέρτο «Andaluz» για τέσσερις Κιθάρες και Ορχήστρα  του Joaquin Rodrigo, που θα εκτελέσουν ο Μιχάλης Σουρβίνος και οι νέοι κιθαρίστες Γιώργος Γκόλγκαρης, Γιώργος Δεληγιώργης και Χριστόδουλος Μπενετάτος.

Την επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης, ενώ διοργανώνεται από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο  και τον ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά) με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: