Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αφαίρεση υπηκοότητας -με σύντομες διαδικασίες- για τους επτά “υπέροχους” νεοσύλλεκτους

FLASH στις 30/01/2017

Για παραδειγματισμό

Τ/Π |> Την επιβολή ποινής φυλάκισης για διάστημα 60 ημερών επέβαλε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους επτά νεοσύλλεκτους οπλίτες του Στρατού που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Συγκεκριμένα, μετά την ΕΔΕ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής επέβαλε ποινή φυλάκισης 50 ημερών σε κάθε έναν από τους επτά αλβανικής καταγωγής οπλίτες, που αποτελεί την ανωτάτη ποινή, με βάση τον ΣΚ (20-1) και στη συνέχεια τους “έριξε” άλλες 10 ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο.

Επιπλέον η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από στρατιωτικό εισαγγελέα. Τέλος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι επτά νεοσύλλεκτοι οπλίτες θα υπηρετήσουν επιπλέον θητεία 40 ημέρες.

Με δυο λόγια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης έκανε το… καθήκον της και ανέθεσε σε εισαγγελέα τα περαιτέρω, ενώ η απόφασή τους θα έπρεπε να είναι κάθετη. Σύντομες διαδικασίες και προώθηση της υπόθεσης σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, για αφαίρεση της της ελληνικής υπηκοότητας και “διαβατήριο” για την πατρίδα τους. Απλά τα πράγματα. Νέα παιδιά είναι κι αυτά και θέλησαν να γίνουν… ήρωες. Ας απελαθούν στην πατρίδα τους – τουλάχιστον για παραδειγματισμό.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: