Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βυθιζόμενες μπάρες σε δύο σημεία της πόλης

Ενεργοποιείται στον Πειραιά πιλοτικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SMILE

Διοργανώθηκε στον Πειραιά η 4η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου SMILE, με αντικείμενο τις «Πολιτικές και Στρατηγικές για Έξυπνες Καινοτόμες Δράσεις Διαχείρισης Αστικής Εφοδιαστικής με Στόχο Πράσινες και Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις στην Περιοχή της Μεσογείου».

Ως επικεφαλής εταίρος του έργου ο δήμος Πειραιά, θα υλοποιήσει δύο πιλοτικές ενέργειες:

  1. Τοποθέτηση αυτόματων βυθιζόμενων μπαρών (ως ICT Tools) σε δύο επιλεγμένα σημεία της πόλης, με τη δημιουργία των αντίστοιχων εσοχών επί των πεζοδρομίων για την εξυπηρέτηση των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία μελλοντικά θα επεκτείνει σε όλο το κέντρο της πόλης.
  2. Ανασχεδιασμό των δρομολογίων των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης, ώστε να πραγματοποιείται εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των αέριων ρύπων και βελτίωση του κυκλοφοριακού στον Πειραιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν με παρουσιάσεις αλλά και με παρεμβάσεις οι φορείς: Δήμος Πειραιά, ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, ΕΣΠ, ΕΒΕΠ, ΙΤS Hellas, ΠΕΣΥΔΑΠ, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Επαγγελματιών Φορτηγών Αυτοκινήτων Αττικής, Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών Πειραιά, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, ΣΕΠ, Navigate Ltd, καθώς και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.

Στόχος του ευρωπαϊκού έργου SMILE το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Μεσογειακός Χώρος (MED), αποτελεί η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών σχεδίων και δράσεων για την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών λύσεων σε αστικές περιοχές της Μεσογείου.

Το έργο εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους του Στρατηγικού Προγράμματος MED και επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των αστικών περιοχών μέσω της χρήσης «έξυπνων» και καινοτόμων τεχνολογιών._

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: