Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερο ποικίλων εκδηλώσεων στον Πειραιά, για τις “Ημέρες Θάλασσας 2016”

Χωρίς κατηγορία στις 28/05/2016

Τί, πού και πότε

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Θαλασσινή πινιάτα

Μουσικοχορευτικό και θεατρικό παιχνίδι οργανώνει σήμερα στις 11:00, στην πλατεία Κοραή, το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον όμιλο ΙΕΚ Ξυνή Πειραιά.
Τα παιδιά που θα βρεθούν στην πλατεία Κοραή,  θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν,  με δραματοποιήσεις, θεατρικό και μουσικό-κινητικό παιχνίδι, παντομίμες και κατασκευές. Παράλληλα  εξειδικευμένη ομάδα από τον όμιλο ΙΕΚ Ξυνή Πειραιά θα κάνει face painting  σε όσα παιδιά επιθυμούν. Στο τέλος τα παιδιά θα σπάσουν τις θαλασσινές πινιάτες και θα μοιραστούν σοκολάτες, ζαχαρωτά και γλυκά.

Ανθοκομική Έκθεση

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στις 12:30 μμ, θα εγκαινιάσει την 6η Ανθοκομική Έκθεση, στον Τινάνειο Κήπο επί της Βασιλέως Γεωργίου 09:30 έως 21:00.
Σημειώνεται ότι όσοι επισκεφθούν την Ανθοκομική Έκθεση στον Τινάνειο Κήπο, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν λουλούδια και φυτά, ανάμεσα σε χιλιάδες είδη και σε προσιτές τιμές.

Κολυμβητικοί αγώνες

Τους μικρούς Πειραιώτες κολυμβητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στις 18:00, στα Βοτσαλάκια, όπου θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών των ομάδων Πειραιά ΟΣΦΠ – ΕΘΝΙΚΟΣ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ.
Αμέσως μετά την απονομή των κυπέλλων, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή επίδειξη της ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Οργανισμού, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Πάρτυ στην Τρούμπα!

Η Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά προσκαλεί τους κατοίκους 21:00, στα στενά της Τρούμπας, σε μια εντελώς ξεχωριστή συναυλία με ένα ρεπερτόριο διαφορετικό από τα καθιερωμένα, το οποίο θα περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια από ταινίες -σταθμούς  του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Η συναυλία που θα ανοίξει με το… Τρούμπα πάρτυ. Αμέσως μετά, στις 22:00, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο street party  με κέφι και νεανική διάθεση.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αγώνες ανοικτής θαλάσσης

Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης, θα πραγματοποιηθούν στις 10 π.μ., στον παραλιακό χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, αναβιώνοντας, 120 χρόνια μετά, τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε τότε. Οι κολυμβητές θα αγωνιστούν στο 1ο Ολυμπιακό αγώνισμα στα 500 μ. ελεύθερο.

Περιήγηση μετά μουσικής 

Περιήγηση στα Κονώνεια τείχη στην Πειραϊκή και στην Ζέα, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων.
Με αφετηρία την πλατεία Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, η αρχαιολόγος κα Εύη Πίνη θα ξεναγήσει  τους περιηγητές σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  κατά την περιήγηση, οι πολίτες θα μπορούν να περπατάνε  ελεύθερα στην Πειραϊκή, καθώς ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 9:00 έως τις 13:00.
Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Πειραιά, θα  παίξει αγαπημένες μελωδίες στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου στις 11:00 και στον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων (Όρμος Μπαϊκούτση) στις 12:00.

Αστικές Πύλες – Μουσείο

Ξενάγηση στις Αστικές Πύλες Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί την στις 12:00, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και την αρχαιολόγο Ανθή Ντόβα.
Στόχος είναι η περιήγηση και η γνωριμία με ένα μνημειώδες τμήμα της αρχαίας πειραϊκής οχύρωσης, στη θέση της αρχαίας αλλά και της σημερινής εισόδου στην πόλη, μέσω της λεωφόρου 34ου Συντάγματος Πεζικού – Ηρώων Πολυτεχνείου.
Σημείο συνάντησης:  Πύλης & 34ου Συντάγματος πεζικού, πεζόδρομος.

Συναυλία Μανώλη Κονταρού

Μια ξεχωριστή συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό θα πραγματοποιηθεί την στις 21:00,  στο Βεάκειο θέατρο από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», με αφορμή την 75η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης.
Καλλιτεχνικές ομάδες της «Ομόνοιας» θα τραγουδήσουν έντεχνα και ριζίτικα τραγούδια και θα χορέψουν κρητικούς χορούς, δημιουργώντας την καλύτερη εισαγωγή για τη συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μανώλη Κονταρού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: