Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο από ΕΚ και ΕΕ σε Ιωάννινα και Άρτα

ΕU στις 26/02/2015

Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους Ιωαννίνων και Άρτας, διοργανώνουν διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο αύριο 27/2 στα Ιωάννινα και το Σάββατο 28/2 στην Άρτα.

Το συνέδριο απευθύνεται στους πολίτες, τις Αρχές και τους φορείς της περιφέρειας Ηπείρου. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Αύριο Παρασκευή, 27/2 (10:30-13:30) θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα (Φρόντζου Πολιτεία, Ανεξαρτησίας 109) σεμινάριο για τον περιφερειακό Tύπο και τα ΜΜΕ, με θέμα “Γράφοντας για την Ευρώπη-Θέματα και Εργαλεία“. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κων. Τσουτσοπλίδης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο ΕΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Εισηγήσεις θα κάνουν ο K. Τσουτσοπλίδης και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Carlos Martin Ruiz De Gordejuela.

Την ίδια ημέρα στις 17:00 θα διεξαχθεί στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας (Λεωφόρος Δωδώνης 4) συνέδριο-διάλογος με τους φορείς και τους πολίτες της περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα ”Νομοθεσία και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη: Νέα Πολιτικής Συνοχής και περιφερειακή εξειδίκευση”.
Το συνέδριο θα συντονίσει ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης.
Θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες από το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον επικεφαλής της διεύθυνσηs Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων στη δενική διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάσο Χανιώτη και τον αναπληρωτή επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων Αργύρη Περουλάκη (φωτό).

Θα ακολουθήσουν ομιλίες με θέμα “Καινοτομία-Νεοφυείς Επιχειρήσεις και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” από τον καθηγητή και πρόεδρο δ.δ. ΕΤΕΠΗ ΑΕ Φίλιππο Πομώνη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Comitech AE Κων. Παπανικολάου και τον ερευνητή και επιστημονικά υπεύθυνο της εταιρείας Qbase R&D Μάρκο Τσίπουρα.

Το Σάββατο, 28/2 (10:00-13:00) θα διεξαχθεί στην Άρτα στην αίθουσα συνεδρίων στο ξενοδοχείο “Βυζαντινό” (Εθνική οδός Φιλιππιάδας-Άρτας, Άρτα) συνέδριο-διάλογος με τους φορείς και τους πολίτες.
Το συνέδριο θα συντονίσει ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιπεριφερειάρχης, Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψάθας και ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης. Θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες από το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μιλτιάδη Κύρκο και τον επικεφαλής της διεύθυνσηs Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων στη γενική διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάσο Χανιώτη. Την ανοιχτή στο κοινό ημερίδα θα κλείσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Τέλος τη Δευτέρα, 2/3 (11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα, το δημοτικό συμβούλιο και φορείς, για αναπτυξιακά θέματα της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: