Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαραθωνοσαλαμινομαχία… στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σαλαμίνια”

Έγινε απονομή επάθλων

Τελετή απονομής επάθλων στους αθλητές του 3ου δρόμου τιμής Μαραθωνοσαλαμινομάχων  από τον Τύμβο Μαραθώνα στην πλ.  Ηρώων της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015» οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη στον Τύμβο και το μνημείο των Σαλαμινομάχων, στα Αμπελάκια.

Τα έπαθλα απένειμαν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αγγελόπουλος , αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Προηγουμένως, η  δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής για το ενδιαφέρον του για το νησί της Σαλαμίνας, την άψογη συνεργασία και την άμεση κινητοποίηση και «συμβολή του  στην αποκατάσταση της ομαλότητας  στο νησί μετά τα έντονα προβλήματα που προκάλεσε  η πρόσφατη κακοκαιρία». Επίσης ευχαρίστησε τους δήμους  ΑΘηναίων και Πειραιώς για την συνδρομή τους σε βασικές ανάγκες  του νησιού.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε την δήμαρχο και την διαβεβαίωσε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της Περιφέρειας η στήριξη των νησιών και της Τροιζηνίας, με έμφαση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις υποδομές και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την άφιξη του οπλικού  αγήματος «Λεωνίδας» από ομάδα νέων που υποδύθηκαν τους πολεμιστές του 5ου π.Χ. αιώνα με αντιπροσωπευτική στολή και εξάρτηση των πόλεων -κρατών της εποχής.

Άκόμη, από τον Σύλλογο  Ελλήνων Ολυμπιονικών πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την διατροφή, ενώ η δήμαρχος έθιξε την «ανάγκη μέριμνας επαγγελματική αποκατάσταση τους ώστε να έχουν την δυνατότητα της απρόσκοπτης συνέχειας  των αθλητικών δραστηριοτήτων τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: