Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ουσιαστική προσφορά για 61 άστεγους, αλλά και αδύναμους οικονομικά Πειραιώτες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 28/07/2016

Μέχρι και δωρεάν στέγη

Επιδότηση ενοικίου και επισκευή κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και  εύρεση εργασίας σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης, προσφέρει ο δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιώντας το  έργο «Εστία και Εργασία*».

Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη αστέγων και απειλουμένων από έλλειψη στέγης που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό καθεστώς φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού,  που υφίσταται μεγάλο μέρος του πληθυσμού, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες ενεργειών: της Στέγασης και της Εργασιακής Επανένταξης.

Για τον πρώτο πυλώνα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ατόμου ή της οικογένειας αντίστοιχα, ή εναλλακτικά κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας. Επίσης, προβλέπεται κατά περίπτωση η κάλυψη δαπανών οικοσκευής, λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και η κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως διατροφής και μετακίνησης.

Για τον δεύτερο πυλώνα προβλέπεται η πληρωμή νομίμων τακτικών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, ωφελούμενων του έργου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, 61 Πειραιώτες που έχουν ανάγκη επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Αναλυτικότερα, έγιναν 31 μισθωτήρια κατοικίας και 2 συμβάσεις για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για συνολικά 61  άτομα. Επίσης, αγοράστηκαν οικοσκευές για 24 νοικοκυριά που αποτελούνται συνολικά από 43 άτομα. Επιπλέον, καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες σίτισης για 20 νοικοκυριά που αποτελούνται από 40 άτομα. Τέλος, 16 ωφελούμενοι βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Για τη Δημοτική Αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, επιδιώξαμε να  αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα προσφέρει ανακούφιση στους άστεγους, στους άπορους και στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας. Στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που ζούμε, οφείλουμε να στηρίζουμε με ανθρωποκεντρικές δράσεις  τους συμπολίτες μας που διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Με το έργο «Εστία και Εργασία», σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ, προσφέραμε σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη επιδότηση ενοικίου ή κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και  εύρεση εργασίας.

Χαίρομαι γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε τις ζωές συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη. Να τους δώσουμε προοπτική για μια καλύτερη ζωή, περνώντας  ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ακόμα και σε κάτω από δύσκολες συνθήκες, οφείλουμε να προσπαθούμε και να είμαστε αισιόδοξοι. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται έτσι ώστε να στηριχθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ Κορίνα Λαουλάκου για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια που καταβάλλει, καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του έργου».

(*Το έργο «Εστία και Εργασία» χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Το έργο ξεκίνησε στις 15/9/2015 και θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2016. Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.estiaergasia.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: