Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί η 6η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά στον Τινάνειο κήπο

Χωρίς κατηγορία στις 29/05/2016

Καθημερινά 9:30 -21:00

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε χθες την 6η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά -θεσμός για την πόλη- στον  Τινάνειο κήπο και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου (ανοιχτή καθημερινά 9:30 -21:00). Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του δήμου με αγαπημένες μελωδίες.

Την έκθεση οργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Ο δήμαρχος Πειραιά, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η Ανθοκομική είναι  μια σημαντική έκθεση στην πόλη του Πειραιά, είναι η 6η χρονιά που γίνεται φέτος. Την μετακινήσαμε λίγο ημερολογιακά και για την Πρωτομαγιά που ήταν το Πάσχα, αλλά και γιατί θέλαμε να την συνδυάσουμε και με τον εορτασμό για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», που αυτές τις ημέρες γιορτάζονται στον Πειραιά για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι  ήταν ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη. Κάθε χρονιά θα είμαστε καλύτεροι με περισσότερες και πιο ποιοτικές εκδηλώσεις.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί φέτος βλέπω πιο πολλά περίπτερα από πέρυσι, στον Τινάνειο κήπο. Είναι μια ευκαιρία για τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να επισκεφθούν την Ανθοκομική Έκθεση του Πειραιά, να χαρούν και τις παράλληλες  εκδηλώσεις που έχουμε τουλάχιστον  μέχρι και  την Δευτέρα. Η Ανθοκομική έκθεση θα φιλοξενείται στον Τινάνειο κήπο μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο των Φυτωριούχων Αττικής  κ. Μεταξά διότι κατέβαλε και ο ίδιος σημαντικές προσπάθειες να ξεπεραστούν ορισμένα προβλήματα που είχαμε για να γίνει η Ανθοκομική Έκθεση στον Πειραιά. Με τις προσωπικές προσπάθειες και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Βοϊδονικόλα και του κ. Μεταξά κατέστη δυνατόν να διοργανωθεί και αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Θέλουμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε την Ανθοκομική Έκθεση στην πόλη μας».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρος  Βοϊδονικόλας (φωτό), δήλωσε:

«Να σας καλωσορίσω με τη σειρά μου στην φετινή 6η κατά σειρά Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά με μια ευχή και μια ελπίδα, να μην γεμίσουμε μονάχα τα μπαλκόνια και τις αυλές μας με αρώματα και χρώματα αυτήν την χρονιά, αλλά και τις ίδιες τις ψυχές μας.  Κόντρα σε ό,τι τα τελευταία χρόνια βάζει τις ζωές μας στο γκρίζο και στη μιζέρια, εμείς στεκόμαστε ως  Δημοτική Αρχή όρθιοι και αισιόδοξοι, για το καλό των Πειραιωτών.

Έγινε τεράστια προσπάθεια πέρυσι και με έργο προσωπικό και θέλω να τους συγχαρώ γιατί παρευρίσκονται και σήμερα εδώ και μας τιμούν: το προσωπικό του Πρασίνου του δήμου, του διευθυντή μας, των εποπτών και των εργαζομένων, φυτεύτηκαν πάνω από 6.000 δέντρα και φυτά και φτιάξαμε 12 καινούργιες παιδικές χαρές. Τα καλύτερα μας περιμένουν μέσα στον χρόνο που έρχεται. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή σας».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής Αλέξανδρος Μεταξάς, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια,  είπε:

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κ. Μώραλη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βοϊδονικόλα, καθώς και τους άλλους διοικητικούς φορείς που συνετέλεσαν  στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Θα ήθελα από του βήματος αυτού να καλέσω όλους τους κατοίκους του Πειραιά, καθώς και των όμορων Δήμων, όπως προσέλθουν στον πανέμορφο – και κατά τα άλλα βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια –  Τινάνειο κήπο, να μας επισκεφθούν, να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τα ελληνικά αγροτικά ανθεκτικά προϊόντα, από Έλληνες παραγωγούς. Τους καλούμε να στολίσουν τα μπαλκόνια τους και να ομορφύνουν εκτός από τα σπίτια τους, το περιβάλλον γενικά, το οποίο σήμερα,  με τις συνθήκες τις οποίες ζούμε, το έχουμε ανάγκη. Και πάλι να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές για την εκδήλωση, που δεν είναι έκθεση, αλλά γιορτή λουλουδιών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: