Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ερευνητών στο Jean Monnet (ΕΚΠΑ) για τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 26/09/2016

Με 30 δωρεάν υποτροφίες 

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών/Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Τουρισμό με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις του Τουρισμού στην ΕΕ και την Ελλάδα» και προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή συμμετεχόντων και για 30 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής σε αυτό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους (ή φοιτητές) ΑΕΙ και ΤΕΙ όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων, σε επαγγελματίες / εργαζόμενους που θέλουν να επεκτείνουν την επαγγελματική τους κατάρτιση στον Τουρισμό, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι διδάσκοντες και οι εισηγητές προέρχονται από τους επαγγελματίες του τουρισμού και ειδικούς ερευνητές.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε τομείς-κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας: αγροτική παραγωγή, τουρισμός, θαλάσσια πολιτική», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου είναι ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από αξιολόγηση της αίτησης υποψηφιότητάς τους με βάση συνδυασμό κοινωνικών κριτηρίων και αριστείας. Σε περίπτωση ισόβαθμων αιτήσεων, θα ληφθεί υπ’όψιν και η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Πρόγραμμα λαμβάνουν Πιστοποιητικό (Certificate) επιτυχούς συμμετοχής.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταποκριθούν στις παρακάτω απαιτήσεις:

  • να παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις ενότητες του Προγράμματος
  • vα παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην Επιστημονική Ημερίδα.

Επιστημονική Ημερίδα

Η Ημερίδα θα αποτελέσει το πρακτικό επιστέγασμα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και θα δώσει τη δυνατότητα για την αναγκαία εμβάθυνση από επαγγελματίες και τεχνοκράτες σε ευρύτερους και πιο εξειδικευμένους τομείς.

Ερευνητικές δυνατότητες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, προσφέρεται η δυνατότητα για την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και εφόσον το προτεινόμενο θέμα εντάσσεται στα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Κέντρου. Οι εργασίες που θα κριθούν κατάλληλες σε ειδικό σεμινάριο που θα γίνει στις 7/11, θα δημοσιευθούν στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του Κέντρου.

 Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης Συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ώρα 15.00.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Περίοδος: 10/10/2016 – 14/11/2016
Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 19:00
Επικοινωνία: 210.72.20.508 – jmcenter-athens@pspa.uoa.gr
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελίζα Κωνσταντινίδη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: