Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Γεωργίας Γεννιά στο Χατζηκυριάκειο για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/04/2017

Και ξενάγηση στους χώρους

|> Η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Γεννιά συναντήθηκε με τη διευθύντρια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Αναστασία Κατσιλιέρη και ενημερώθηκε για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος . Επίσης, ξεναγήθηκε στους χώρους του, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συνομιλήσει με το προσωπικό.

Όπως είναι γνωστό, τo Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά που περικλείει με την απαράμιλλη στοργή και αγάπη ενός αληθινού γονιού, κορίτσια από 6 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Εκτός από τη μελέτη των μαθημάτων και την κάλυψη μαθησιακών αναγκών, το καθημερινό πρόγραμμα του Ιδρύματος περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην συνολική διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Αξιοσημείωτες είναι οι επιτυχίες των κοριτσιών σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μόλις ολοκληρώσουν τον βασικό κύκλο ζωής στο Ίδρυμα. Μεγάλο μέρος αυτού του έργου οφείλεται στον εθελοντισμό , την αγάπη και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Σε μία πορεία 110 και πλέον χρόνων, μέσα από βαλκανικούς, παγκόσμιους πολέμους και έναν εμφύλιο, το Ίδρυμα κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να διασφαλίσει τη διάρκειά του.

Το Χατζηκυριάκειο έχει τιμηθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα για την κοινωνική του προσφορά, καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, να λειτουργεί σύμφωνα με όσα επιβάλλουν οι αντιλήψεις της σύγχρονης παιδαγωγικής, χωρίς να αγνοεί την παράδοση και έχοντας σαφή επίγνωση της αποστολής του να εκπληρωθεί το όραμα του Ιδρυτή του.

Η βουλευτής Γεωργία Γεννιά, αναγνωρίζοντας ως εκπαιδευτικός τη μεγαλειώδη προσφορά του Χατζηκυριάκειου, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Ιδρύματος συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητές του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: