Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίτιμος διδάκτορας του ΠαΠει αναγορεύθηκε ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 30/10/2015

Τι δήλωσε 

«Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του», ανέφερε στα ελληνικά αρχίζοντας την ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Όπως σημείωσε, αλάνθαστος δεν είναι κανείς στην Ευρώπη, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Γερμανοί, ενώ τόνισε ότι ως καλός φίλος βρίσκεται σήμερα στη χώρα μας και ως καλός φίλος έγινε δεκτός «σε μία εποχή που για την Ελλάδα και για όλους μας στην Ευρώπη δεν είναι μια καλή εποχή».

Ο κ. Στάινμαϊερ αναφέρθηκε στη δεκαετία του ’70 και στη γνωριμία του με τον Έλληνα ομόλογό του, τον οποίο συνεχάρη για την διδασκαλία και την εργασία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τονίζοντας ότι ο κ. Κοτζιάς διακρινόταν ως «αγωνιστής της ελεύθερης γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία».

«Οι διαφορετικές απόψεις είναι η βάση των αξιών μας στην ΕΕ», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι η σημερινή τιμή του Πανεπιστημίου προς το άτομό του δεν εκλαμβάνεται ως προσωπική από τον ίδιο αλλά ως ένας επιπλέον λόγος για να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για μία καλύτερη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: