Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επικροτείται η παραμονή του Π. Καρβούνη ως επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 24/07/2016

Ευρωπαίος και Έλληνας!

Θέμα στα παραπολιτικά των εφημερίδων και σε σχολιαστές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, έγινε η ανανέωση της θητείας του Πάνου Καρβούνη στη θέση του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Το να γίνει θέμα η παραμονή ενός πολιτικού προσώπου στη θέση που κατείχε, αποτελεί είδηση, ίσως με κάποια βαρύτητα. Αλλά ποιος περίμενε να αποτελεί είδηση  η ανανέωση της θητείας ενός υψηλόβαθμου κοινοτικού υπαλλήλου, ακόμη και αν αυτός είναι ο number 1 της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα…

Και όμως, η παραμονή του κ. Καρβούνη, για ακόμη ένα έτος, στη θέση του Αντιπροσώπου της Κομισιόν στην Ελλάδα, αποτέλεσε είδηση! Κι αυτό δεν οφείλεται μόνον στο γεγονός ότι κατά την θητεία του, από το 2010 έως σήμερα, συνέβησαν σημαντικά πράγματα στις σχέσεις Ελλάδας – ΕΕ, αλλά κυρίως στο πώς αντιμετώπισε ο Πάνος Καρβούνης τις καταστάσεις και τις σημαντικές στιγμές κρίσης, που έχουν περάσει στην ιστορία.

karvounis reportage

Κατά γενική ομολογία, ο Πάνος Καρβούνης θεωρείται επιτυχημένος αξιωματούχος της ΕΕ και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Κολλέγιο των Επιτρόπων, με τις… ευλογίες του Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, παράτεινε τη θητεία του έως το τέλος του 2017. Έτσι, για να γίνει ο μακροβιότερος επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, κατά την 40ετή της παρουσία στην Αθήνα (1976).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: