Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιστρέφουν από το Μπακού τα παιδιά μιάς “άλλης” Ελλάδας, που συνεχίζει να ακτινοβολεί…

Χωρίς κατηγορία στις 20/03/2017

Ας πέσουν τα τείχη!

|> Στέλιος Κοπανίδης

|> Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η παρουσία των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξήχθη στο Μπακού.

Μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, η σύντροφος της ζωής του Βάσω Μιλλούση, ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 13.633 βαθμούς, 200 λιγότερους από τη Ρουμάνα, Καταλίνα Πονόρ, και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση η Αυστραλίδα, Έμιλι Λιτλ. Το πρόγραμμα της Μιλλούση ήταν εξαιρετικό και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές που κατέκλυσαν την επιβλητική σάλα “Milli Gimastica Arenasi”.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε θριαμβεύσει στους κρίκους, κατακτώντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Επτά μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Πειραιώτης αθλητής επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αγώνισμα.

Ο “βασιλιάς των κρίκων”, εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του, με συντελεστή δυσκολίας 6.30, και υπό τους ήχους του “Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη συγκέντρωσε 15.466 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Ιάπωνα Τακέντα (14.766 β.) και τρίτο τον Ουκρανό Γιουντένκοφ. Στο τελικό του αγωνίσματος συμμετείχε και ο Κώστας Κωνσταντινίδης που κατέλαβε την 5η θέση.

Μία θέση μακριά από το βάθρο βρέθηκε η Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία ήρθε τέταρτη στον τελικό των ασκήσεων εδάφους. Η 25χρονη γυμνάστρια παρουσίασε ένα αξιόλογο πρόγραμμα, πήρε 12.633 βαθμούς και έχασε στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο.

Με συγκομιδή, λοιπόν, ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο και με δύο πλασαρίσματα στην εξάδα επιστρέφει από το Μπακού η ελληνική αποστολή, η οποία αναμένεται να προσγειωθεί στο “Ελ. Βενιζέλος” στη 1.30 το μεσημέρι. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες αθλητές, που δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, συγκίνησαν, ύψωσαν ψηλά τη Γαλανόλευκη και έδωσαν έναν τόνο αισιοδοξίας σε μια χώρα που έχει πάψει προ πολλού να χαμογελά, βυθιζόμενη σε μια ατέρμονη κατάθλιψη. Αυτήν τη φορά το χαμόγελο στα χείλη έδωσαν τα παιδιά της ενόργανης γυμναστικής, ενός αθλήματος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το οποίο ωστόσο έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακά άλματα τα τελευταία χρόνια κερδίζοντας την παγκόσμια καταξίωση.

Ευτυχώς υπάρχει κι αυτή η Ελλάδα, του Πετρούνια, της Μιλλούση, της Κορακάκη, του Αντετοκούνμπο, του Γιαννιώτη, της Στεφανίδη, του Φιλιππίδη, της Παπαχρήστου, του Μάντη, του Καγιαλή και των άλλων παιδιών που ακτινοβολεί και δεν έχει καμία σχέση με την ξεθωριασμένη και φτιασιδωμένη δήθεν λάμψη των διάττοντων “αστέρων” της δημόσιας ζωής. Και το κυριότερο, αυτή η λάμψη και ακτινοβολία των Ελλήνων αθλητών μας είναι πέρα για πέρα αυθεντική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: