Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ες αύριον τα σπουδαία” από τους Έλληνες σκηνοθέτες στη ΝΕΡΙΤ

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/03/2015

Άρχισε να προβάλλεται στην ΝΕΡΙΤ ο 2ος κύκλος της σειράς ημίωρων ντοκιμαντέρ με θεματικό τίτλο «Ες αύριον τα σπουδαία-Πορτραίτα του Αύριο», παραγωγή της SEE-Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.. Τα επεισόδια προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 8.30 μμ.

Σε σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, αναφέρεται:

Μετά τη σειρά ταινιών τεκμηρίωσης «Εκτός των Τειχών» με θέμα την μετανάστευση και τη σύγχρονη πολυπολιτισμική Ελλάδα και τον επιτυχημένο 1ο κύκλο της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν για άλλη μια φορά το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στην Κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν προβλήματα, δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από τον 2ο κύκλο της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία» της Δημόσιας Τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων.  Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στα επεισόδια που έχουν ήδη προβληθεί, έχουμε παρακολουθήσει έναν νέο πολλά υποσχόμενο νομικό του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Στραγαλινού, μια καινοτόμο οικογενειακή επιχείρηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Κιτσικούδη, μια εναλλακτική «κοινωνία» αληθινών κινήτρων του σκηνοθέτη Μιχάλη Φελάνη και ανιδιοτελούς προσφοράς, ένα οικολογικό πλωτό «νησί» του σκηνοθέτη Μιχάλη Ευθυμίου.

Τα επόμενα επεισόδια της σειράς:

 

ekdotis mikros2

«Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ…ΕΚΔΟΤΗΣ» ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ

Περίληψη επεισοδίου:

O Σάββας ζει στην Κατερίνη, δεκαεπτά ετών έκανε την πρώτη του έκδοση, ίσως να υπήρξε ο μικρότερος σε ηλικία εκδότης, σήμερα στα είκοσι του έχει στο βιογραφικό του αρκετές εκδόσεις. Το μέλλον σίγουρα του ανήκει. Ο χώρος των εκδόσεων είναι ο προσωπικός του κόσμος, ένας κόσμος τον οποίο θέλει να κατακτήσει με όπλο του πάνω από όλα την επιμονή… την επιμονή στο όνειρο.

«ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΝΑΚΗ» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΛΑΚΗ

Περίληψη επεισοδίου:

Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης είναι ένας νέος, ανερχόμενος και ταλαντούχος μαέστρος, που το πάθος του για τη μουσική και οι ανανεωτικές του ιδέες τον οδηγούν στη διεθνή καταξίωση. Τα χέρια του τρέχουν πάνω στα πλήκτρα του πιάνου κυνηγώντας την έμπνευση. Μια εσωτερική ,μοναχική κι επίπονη διεργασία που θα τον οδηγήσει με αυτοπεποίθηση μπροστά στις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου για να τις διευθύνει.  Μόλις 30 χρόνων σήμερα, ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης έχει κατορθώσει να επιλεγεί από την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανάμεσα στους 20 πιο ταλαντούχους νέους μαέστρους της Ευρώπης  (Donatella Flick Competition 2012).

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

 Περίληψη επεισοδίου:

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι 17 χρονών και το ύψος του είναι ήδη 2,18 μέτρα. Παίζει στον Παναθηναϊκό και θεωρείται από πολλούς ένα από τους πιο πολλά υποσχόμενους μπασκετμπολίστες στην ηλικία του. Ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αμερικάνων καθώς μετά από πρόσκληση βρέθηκε για ένα χρόνο σε αμερικάνικο λύκειο όπου και τέλειωσε την αντίστοιχη β΄ λυκείου. Πόσος ελεύθερος χρόνος μένει για τον 17χρονο ανάμεσα στο σχολείο τον Παναθηναϊκό και την Εθνική;

«Η ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΦΗ

Περίληψη επεισοδίου:

Η Εριφύλη Δαφέρμου είναι χορογράφος-χορεύτρια-καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Η Εριφύλη μας διηγείται πως ξεκίνησε τον χορό, μας μιλάει για την πορεία της, τα ερεθίσματα της και τελικά τι σημαίνει γι’ αυτήν να μπορεί να εξασκεί και να κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπάει περισσότερο.

desmos

«ΔΕΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΟΥΚΑ

Περίληψη επεισοδίου:

Δεσμός: Ο,τι ενώνει τους ανθρώπους,  τις ιδέες, τα αισθήματα… Με αυτήν την έννοια πορεύεται η Αστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, που ίδρυσαν το 2012 , πέντε νέες κοπέλες, που και αυτές με τη σειρά τους τις δένει μια φιλία χρόνων και μια κοινή πορεία, από το σχολείο , τις σπουδές, και κυρίως το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο δεσμός, περισυλλέγει, αποθηκεύει , κατηγοριοποιεί και διανέμει αγαθά και παροχές, από δωρεές που προέρχονται από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες, σε φορείς και πρόσωπα που τα χρειάζονται, συγκεκριμενοποιώντας και καταγράφοντας τις ακριβείς ανάγκες τους σε είδη αλλά και σε λειτουργικές υπηρεσίες σε μόνιμη ή άκόμα και ευκαιριακή βάση.

«ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ» ΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Περίληψη επεισοδίου:

 Τι σημαίνει να είσαι αθλητής που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό; Ο Μάριος Τσουρδίνης είναι ένας αθλητής που έχει δώσει σχεδόν όλη του τη ζωή, στη μεγάλη του αγάπη, το Tae Kwon Do. Η κάμερα καταγράφει τη ζωή του μια μέρα, μέσα από την οποία φανερώνονται οι διάφορες πτυχές του το τι σημαίνει να είσαι αθλητής. Οι χαρές, οι λύπες, οι δυσκολίες, τα καθημερινά άγχη.

arxipelagos

«ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΛΩΤΑ

Περίληψη επεισοδίου:

Η 34χρονη υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου, απεχθάνεται την οικολογία του γραφείου και της θεωρίας και σαρώνει τις ελληνικές θάλασσες. Μετά τις πολύχρονες σπουδές της στη Βρετανία, θα μπορούσε να δουλέψει σε δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, αλλά διάλεξε να κάνει επιστημονική έρευνα στη χώρα της, μελετώντας τα θαλάσσια και χερσαία οικοσυστήματα του Αιγαίου. Σήμερα είναι επικεφαλής της ομάδας έρευνας μίας ανεξάρτητης από πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικής οργάνωσης, που στο επίκεντρό της, έχει τη διάσωση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, καθώς όπως υποστηρίζει, «το Αιγαίο, είναι η τελευταία εναπομείνασα σημαντική περιοχή της Μεσογείου και πρέπει να διασωθεί».

«Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ» ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Περίληψη επεισοδίου:

Ο Θανάσης  είναι 6 χρόνων ,πάει στην πρώτη δημοτικού  και  είναι καραγκιοζοπαίχτης. Από  δύο χρονών που πρωτοείδε παράσταση, έγινε το αγαπημένο του παιχνίδι.  Με την βοήθεια των γονιών του, έμαθε να φτιάχνει φιγούρες να μιμείται τις φωνές  και να παίζει διάφορα έργα με μεγάλη επιτυχία.. Στην Πάτρα που ζει , με την μεγάλη  παράδοση στο Θέατρο Σκιών.   ο Θανάσης δεν χάνει παράσταση  και ταυτόχρονα από το διαδίκτυο  βλέπει παραστάσεις από διάφορους καραγκιοζοπαίκτες και αγοράζει φιγούρες. Το περασμένο καλοκαίρι έδωσε την πρώτη δημόσια παράσταση του στην πλατεία του χωριού που παραθέριζε.

«ΟΡΦΕΑΣ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ

Περίληψη Επεισοδίου

Ο Ορφέας είναι έφηβος και λατρεύει τη μουσική η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του. Παράλληλα με το Λύκειο σπουδάζει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου. Η σχέση του με το πιάνο είναι σχεδόν ερωτική καθώς, τα δάκτυλα του ζωντανεύουν τις νότες του Σοπέν, του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Μπαχ κλπ. Ο φέρελπις νέος από τον οποίο έχουμε να περιμένουμε πολλά προετοιμάζεται εντατικά για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.

«ΣΙΩΠΗ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗ

Περίληψη επεισοδίου:Απόστολος Χρήστου κολυμβητής, φοιτητής στο  Πανεπιστήμιο του Πειραιά ναυτιλιακά, ηλικία 19 ετών. Δύο Παγκόσμια Ρεκόρ, Πρωταθλητής Ελλάδας πρωταθλητής νέων Ευρώπης , Παγκόσμιος πρωταθλητής , δεύτερος Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα Νέων, πάνω από 200 τιμητικά βραβεία και 100 μετάλλια. Σε μία Ελλάδα που ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, σε μια εποχή πού όλα υποβαθμίζονται. Κι επειδη “το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν”, τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΝΔΗΛΙΑΣ» ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΥΡΟΦΟΡΑΚΗ

Περίληψη επεισοδίου:

Τελικά διώχνει η Ελλάδα τα παιδιά της; Ταξιδέψαμε  μέχρι το Λονδίνο όπου συναντήσαμε ένα νέο επιστήμονα, τον Κωνσταντίνο Σκινδήλια και μαζί του προσπαθήσαμε να δώσουμε απάντηση σε αυτό το καίριο ερώτημα που έχει βασανίσει πολλούς από εμάς το τελευταίο διάστημα. Ο Κωνσταντίνος σήμερα είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Greenwich και εργάζεται στο Τμήμα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων. Επισκέφτηκε την Αγγλία για σπουδές στα 17 του και από τότε δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Το εκπαιδευτικό σύστημα εκεί τον βοήθησε να ανακαλύψει την κλήση του ενώ το περιβάλλον του έδωσε πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί. Νοσταλγεί την πατρίδα του; Θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα; Τι σκέφτονται οι άνθρωποι που είδαν το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα σε μία ξένη χώρα και όχι στον τόπο τους;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: