Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ευρεία σύσκεψη έγινε χθες για την πρόοδο των τεχνικών έργων στην Ύδρα

Περί προβολής;

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων συγκάλεσε σύσκεψη χθες για την πρόοδο των τεχνικών έργων στην Ύδρα. Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, ο αντιδήμαρχος Ι. Μπελεγρής, ο ειδικός σύμβουλος Στ. Πλατής και υπηρεσιακοί παράγοντες, εξετάσθηκαν σε βάθος όλα τα τεχνικά έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματισθεί.

Συγκεκριμένα :

  • Η μελέτη για τον βιολογικό έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να δημοπρατηθεί προσεχώς.
  • Για τον κλιματισμό, ηχομόνωση και μικρομεγαφωνική εγκατάσταση της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη», ο δήμαρχος προσκόμισε την υπάρχουσα μελέτη. Θα γίνει προσπάθεια για ένταξη του έργου σε αναμόρφωση προϋπολογισμού 2015. Εφόσον δεν καταστεί αυτό δυνατόν, θα ενταχθεί στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό 2016.
  • Για την ολοκλήρωση του γηπέδου, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τα επιπλέον απαιτούμενα έργα τα οποία θα εκτελεστούν για να καταστεί αυτό ασφαλές και να αποδοθεί το συντομότερο στη νεολαία της Ύδρας.
  • Για τον βρεφονηπιακό σταθμό, αναμένεται η έκδοση πολεοδομικής μελέτης για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες κατασκευής με πιστώσεις της Περιφέρειας.
  • Αποφασίσθηκε ο συντονισμός των ενεργειών για τις απαιτούμενες επισκευές και νέα έργα στα λιμάνια (Κεντρικό – Μετόχι – Καμίνι κ.λ.π.)
  • Για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο Δήμος θα απευθύνει αίτημα στην Πολεοδομία για επείγουσες ενέργειες αποκατάστασης.
  • Για τις καταπτώσεις βράχων, αποφασίσθηκε η συμπλήρωση φακέλου από τον Δήμο για την απαραίτητη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για τα έργα αποκατάστασης.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι οι υποδομές των νησιών της Περιφέρειας είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας, γιατί αποτελούν την βασική παράμετρο της επιβίωσης των νησιωτών μας και τη συγκράτηση της νεολαίας στον τόπο της.

Κάτι που ίσως δεν εξετάστηκε στη σύσκεψη ήταν η τουριστική προβολή της Ύδρας και είναι απορίας άξιο για ποιό λόγο δεν υπάρχει η ανάλογη δραστηριοποίηση της ΤΑ και των φορέων του νησιού.

Η αρχή μπορεί να γίνει από τον δήμο και από μία καλά οργανωμένη ολιγοπρόσωπη υπηρεσία η οποία στόχο θα έχει το πώς θα “υπενθυμίζεται” η μοναδικότητα αυτού του κοσμοπολίτικου νησιού, από δημοσιεύσεις έως και προσκλήσεις διασδημοτήτων. Όπως ήταν κάποτε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: