Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ίσως συνεχίζει να είναι επικίνδυνο “δια την δημοσίαν ασφάλειαν” το επώνυμο “Παναγούλης”…

Χωρίς κατηγορία στις 12/07/2017

Η δήλωση του Στάθη

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

|> Παρά τον μισό αιώνα που πέρασε από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967, παρά τους… τόσους τόνους Δημοκρατίας των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης και παρά την”πρώτη φορά Αριστερά”, οι “φάκελοι” ως φαίνεται συνεχίζουν να εξυπηρετούν το καθεστώς και μάλιστα να υπάρχουν ‘δικλείδες ασφαλείας”, μήπως και διαφύγει κάποιο “ρουφιανόχαρτο”. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα εξάγεται όταν σε σημερινό βουλευτή δεν δίνονται “χαρτιά” που αφορούν μία οικογένεια με ιδιαίτερες θυσίες για την Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, όπως είναι η οικογένεια Παναγούλη.

Αυτή τη φορά, το (λόγω δημοσιογραφικής… μόδας) αφήγημα, δεν αφορά τον Αλέκο Παναγούλη, αλλά τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο Παναγούλη, που ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, έως ότου τον Νοέμβριο του 1967, εξαφανίστηκε… Και ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ενδιαφέρθηκε για τον “φάκελο” με τα διάφορα επίσημα ή μη έγγραφα που αφορούν τον αδελφό του Γεώργιο Παναγούλη (φωτό), αλλά δεν του παραδόθηκαν αντίγραφα…

Την οδύσσειά του, αναφέρει σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης προκειμένου να του παραδοθεί ο “φάκελος” ο οποίος αφορά τον αδελφό του Γεώργιο Παναγούλη. Η παρακάτω δήλωση του Στάθη Παναγούλη, είναι αλήθεια ότι πικραίνει τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, καθώς με τα όσα αναφέρονται, κάπου αρχίζει να “ψάχνεται”… Ο Στάθης Παναγούλης, γράφει:

Σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1016/5/47-η/26.05.2016  (ΦΕΚ 1538Β/31.05.2016) κοινής υπουργικής απόφασης για την απόδοση στους αγωνιστές της αντίστασης 1967- 1974 αντιγράφου των ατομικών τους φακέλων που τηρούντο μέχρι τώρα στα αρχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, υπέβαλα σχετική αίτηση και πρόσφατα κλήθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραλάβω αντίγραφα του προσωπικού μου φακέλου και μελών της οικογένειάς μου.

Όμως, ο υπουργός κ. Τόσκας, απαγόρευσε την πρόσβαση μου στο μεγαλύτερο τμήμα τόσο του προσωπικού μου φακέλου όσο και των φακέλων των μελών της οικογένειάς μου και από το σύνολο των 1.527 σελίδων,  μου παρέδωσε μόλις 695 σελίδες, για την έκδοση φωτοτυπικών αντιγράφων των οποίων επιβαρύνθηκα με το ποσό των 159 ευρώ,  ενώ αρνήθηκε να μου χορηγήσει  τις υπόλοιπες 832 σελίδες.

Με εξώδικο, καλώ τον άκαπνο απόστρατο  αξιωματικό και νυν υπουργό, που στο βιογραφικό του, ψευδώς, αυτοεπικαλείται Αντιστασιακός, να επιτρέψει την πρόσβασή μου στους τηρούμενους στα αρχεία υπηρεσιών του υπουργείου του ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων εμού και της οικογενείας μου και να μου παραδώσει αμελλητί το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος το 1971 γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – φυτώριο χουντικών αξιωματικών.

Τον προκαλώ  εξ ονόματος ζώντων και νεκρών, να μου παραδώσει όλο το υλικό που τήρησαν για την οικογένειά μας, ακόμα και μετά την μεταπολίτευση του 1974, καθώς και σε σχέση με την οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση», η οποία, με αρχηγό τον αδελφό μου Αλέξανδρο Παναγούλη ανέπτυξε αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  κατ’ επιταγήν του Δήμου των αρχαίων Αθηνών να εκτελείται ο τύραννος.

Και επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν αγέννητος εκείνα τα δύσκολα χρόνια, του ζητώ να παρέμβει, υποχρεώνοντας τον εκλεκτό του υπουργό στην εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης, ως ελάχιστο δείγμα εξιλέωσης.

Ιδιαίτερα, τον καλώ να μου παραδώσει τη συνεννόηση της Κυβέρνησης του Ισραήλ με τη Χούντα των Αθηνών για την παράδοση του αδελφού μου Γεώργιου Παναγούλη, που μετά από μεγάλες περιπλανήσεις, είχε καταφύγει στο Ισραήλ, προκειμένου να φθάσει στην Ευρώπη. Η εξαφάνισή του έγινε το μήνα Νοέμβριο του έτους 1967…

Για ποιο λόγο ο κ. Τόσκας αρνείται, μετά την πάροδο πενήντα ολόκληρων χρόνων,  να παραδώσει κρίσιμα έγγραφα για την εξιχνίαση του τρόπου εξαφάνισης ενός αξιωματικού αγωνιστή της Δημοκρατίας;

Μία σκέψη στο “Ίσως συνεχίζει να είναι επικίνδυνο “δια την δημοσίαν ασφάλειαν” το επώνυμο “Παναγούλης”…

  1. Παράθεση: Ξέσπασε "πόλεμος" δηλώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ Παναγούλη - Τόσκα για τους "φακέλους"

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: