Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ Τούρκους τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη

Χωρίς κατηγορία στις 27/01/2017

Η σκέψη στις οικογένειές τους

|>Δημήτρης Καπράνος

|> Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι Έλληνες δικαστές θα παρέδιδαν τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στην μηχανή του κιμά που λέγεται Ερντογάν! Ούτε σαν σκέψη δεν μου ήρθε ότι θα υπήρχε Έλληνας εισαγγελέας ο οποίος θα πρότεινε την έκδοση.

Κι όταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση κατά της (πρωτοδίκου) αποφάσεως για την μη έκδοση, ήμουν πεπεισμένος ότι επρόκειτο για προώθηση του θέματος σε ανώτατη βαθμίδα για να τεθεί η σφραγίδα “μια και καλή”!

Έτσι, άκουσα την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου χωρίς να αντιδράσω, αφού την περίμενα και την θεωρώ απολύτως φυσιολογική.

Σ’ αυτά, η Ελλάδα “δεν παίζεται”. Μπορεί να μας πεις τα πάντα, μπορείς να μας κατηγορήσεις για τα πιο απίθανα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως η χθεσινή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, δεν έχουμε ταίρι! Βρε, δεν πα’ να τηλεφωνήσει όποιος θέλει, βρε δεν πα’ να θυμώσει ο «σουλτάνος» ή όποιος άλλος, βρε δεν πα’ να αφρίσουν κάποιοι σύμμαχοι, ο Έλληνας δικαστής δεν μπορεί να παραδώσει οποιονδήποτε στον Τούρκο δήμιο, όταν γνωρίζει τί γίνεται στη γειτονική μας χώρα, όταν έχει δει τους βασανισμούς, το λιντσάρισμα, την πρωτοφανή αγριότητα του όχλου και των αρχών, σε όσους είχαν την ιδέα να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς.

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να σταθώ.

Ένα από τα πολλά ατοπήματα του ΠΑΣΟΚ, ήταν η προσπάθεια (και η εν μέρει επιτυχία) της κομματικοποιήσεως της Δικαιοσύνης. Επειδή τότε έτυχε να καλύπτω τον συγκεκριμένο τομέα, θυμάμαι τις ωμές, άκομψες και χωρίς περιστροφές και προφυλάξεις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη, μέθοδο στην οποία, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και η Νέα Δημοκρατία.

Γι΄ αυτό και θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης , την οποία σήμερα επιλέγει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Με την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, “καθαρίζει” το όνομα της χώρας, αναβαθμίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης, η Θέμις αναβαπτίζεται στα νάματα της ανεξαρτησίας και των υψηλών ιδανικών και το “ουφ” ανακουφίσεως που ακούστηκε από όλο τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να έχει προκαλέσει τσουνάμι στις Μικρασιατικές ακτές και στη θάλασσα του Μαρμαρά!

Αυτή την ώρα, η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίες ταλαιπωρούνται στην Τουρκία από τους εγκάθετους του Ερντογάν. Αυτές θα πρέπει να προστατευθούν, αυτές θα πρέπει να προβάλλουν τώρα τα διεθνή ΜΜΕ, εμποδίζοντας τον αιμοσταγή «σουλτάνο» να τις βλάψει.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: