Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιπτάμενη και… First Lady με 4,91 μ. η Κατερίνα Στεφανίδη!

Χωρίς κατηγορία στις 07/08/2017

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ δηλώνει στον Τ/Π: “Ήμουν ήρεμη, δεν είχα άγχος” 

|> Άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού πρόσθεσε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η μεγάλη Ελληνίδα αθλήτρια με άλμα στα 4 μ. 91 εκ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λονδίνο. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η 27χρονη πρωταθλήτρια, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αμστερνταμ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι. Και όλα αυτά σε διάρκεια μόλις ενός έτους.

|> Στέλιος Κοπανίδης

Το χρυσό της Στεφανίδη είναι και το πέμπτο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί η Βούλα Τσιαμήτα το 1999 στη Σεβίλλη στο τριπλούν, η Μιρέλα Μανιάνη στον ακοντισμό το 1999 στη Σεβίλλη και στο Παρίσι το 2003 και ο Κώστας Κεντέρης στα 200 μέτρα στο Έντμοντον το 2001. Παράλληλα είναι το 21ο μετάλλιο για την Ελλάδα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,75 μ..

Η Στεφανίδη άρχισε τις προσπάθειες της από τα 4,65 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Ακολούθησαν δύο επιτυχημένα άλματά της στα 4,75 μ. και στα 4,82 μ., εκεί όπου η Αμερικανίδα απέτυχε να υπερβεί. Ο πήχυς τοποθετήθηκε στα 4,89 μ. με τη Μόρις να αποτυγχάνει, ενώ και η Στεφανίδη είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια, τη μοναδική στη μαγική αυτή βραδιά για εκείνη και τον ελληνικό στίβο. Παγκόσμια πλέον πρωταθλήτρια, τοποθέτησε τον πήχυ στα 4,91 μ., τα οποία υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια. Το συγκεκριμένο ύψος αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο «Τύπος Πειραιώς» συνεχάρη τη μεγάλη Ελληνίδα αθλήτρια που δήλωσε:

«Όπως είχα πει πριν από τον αγώνα το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν από εμένα. Ήμουν ήρεμη, δεν είχα άγχος και τελικά όλα ήλθαν καλά», ενώ δεν περέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους Ελληνες για τη συμπαράστασή τους.

Τα θερμά συγχαρητήριά του μέσω Twitter έδωσε στην 27χρονη ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις και το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: