Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Καλλιτέχνης θα πει…” από τον Γιάννη Καρακανίκα απόψε στον “Ελαφοκυνηγό”

Χωρίς κατηγορία στις 21/05/2016

Όσο υπάρχουν τροβαδούροι…

Τ/Π |> Στην Αθήνα εμφανίζεται απόψε Σάββατο 21/5 ο Γιάννης Καρανίκας, μαζί με τους συνεργάτες του, πριν τη μεγάλη τουρνέ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο ερμηνευτής του «Καλλιτέχνης θα πει…» και άλλων επιτυχιών, που δεν έχει μάθει να «ταξιδεύει» στο πεντάγραμμο περιστασιακά, αλλά παραμένει πιστός στο καλό ελληνικό ρεπερτόριο και συνεπής στον χώρο του τραγουδιού, θα εμφανιστεί στον «Ελαφοκυνηγό» (Περ. Σταύρου 5, Γηροκομείο – Τηλ. 210.6926049) και δείχνει αποφασισμένος να μείνει στην πίστα… μέχρι πρωίας!

Έχοντας δίπλα του, τον Leon Peppos (μπουζούκι) και τον Νίκο Καλοχέρη (πλήκτρα), ο τροβαδούρος με την βελούδινη φωνή, θα «ζωντανέψει» μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, με επιτυχίες που έχουν «μείνει» και που απαιτούν ερμηνευτές με «ψυχή» και άρτιες φωνητικές δυνατότητες.

Από εκείνη την ημέρα του 1986, που ο Γιάννης Καρανίκας ερμήνευσε (σε πρώτη εκτέλεση!) την μεγάλη επιτυχία των Π. Παπαχριστόπουλου (μουσική) και Κ. Ασμανίδη (στίχοι) με τον τίτλο «Καλλιτέχνης θα πει…» μέχρι σήμερα, ο εν λόγω τροβαδούρος, διαγράφει μία πορεία στο ελληνικό τραγούδι με σεμνότητα και σοβαρότητα. Δηλαδή, δύο στοιχεία που μπορεί να τιμούν έναν καλλιτέχνη, αλλά οπωσδήποτε «παρεμποδίζουν» την καριέρα του, καθώς η σημερινή show biz -όπως λειτουργεί στην Ελλάδα- δεν απαιτεί από έναν καλλιτέχνη τόσο τα ουσιαστικά προσόντα του, όσο εκείνα που προκαλούν τα χαμηλά γούστα, με «λεζάντες» και άλλα τινά…

Έτσι, καλλιτέχνες σαν τον Γιάννη Καρανίκα, δεν είναι τυχαίο που στερούνται «στρας» απουσιάζοντας από τα ραδιοτηλεοπτικά δρώμενα και από τις (ιστο)σελίδες που ακολουθούν την ίδια «πολιτισμική» πεπατημένη.

Παρά το κλίμα που επικρατεί στον χώρο των show biz, και όμως υπάρχουν ερμηνευτές που επιλέγουν την υποταγή σε αυτό που υπηρετούν, γυρίζοντας την πλάτη σε κάθε τραγουδιστικό υποπροϊόν. Δηλαδή…

«Καλλιτέχνης θα πει μοναξιάς φυλακή
και της πίκρας κανάλι…
Καλλιτέχνης θα πει να μιλάς με σιωπή
και να ακούνε οι άλλοι
»,

όπως λέει και το τραγούδι…

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: