Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κατηγορίες από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ, κατά της Fiat – Chrysler

Χωρίς κατηγορία στις 13/01/2017

Για καυσαέρια…

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) κατηγορεί την Fiat-Chrysler για τη χρήση λογισμικού που επιτρέπει υπερβολικές εκπομπές καυσαερίων σε 104.000 οχήματά της, τα οποία πωλήθηκαν στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τα μοντέλα Jeep Grand Cherokee και Dodge Ram 1500 με τρίλιτρους κινητήρες ντίζελ που πωλήθηκαν από το 2014.

Τόσο η ΕΡΑ όσο και το συμβούλιο Αέριων Πόρων της Καλιφόρνια κοινοποίησαν την Fiat-Chrysler την άποψή τους, σύμφωνα με την οποία το εξωτερικό λογισμικό της για τον έλεγχο εκπομπών καυσαερίων, το οποίο η εταιρεία δεν είχε δηλώσει, επέτρεψε στα οχήματα να εκπέμπουν υπερβολικά καυσαέρια, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία.

Έντονη αντίδραση 

Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις, τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat-Chrysler Σέρτζιο Μαρκόνε, ο οποίος αρνήθηκε ότι η εταιρία του κατέφυγε σε παράνομες πράξεις και απέρριψε κατηγορηματικά τις όποιες συγκρίσεις με τη Volkswagen. Όποιος συγκρίνει την υπόθεση της VW με το ζήτημα της Fiat-Chrysler «καπνίζει παράνομες ουσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: