Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μία καταγγελθείσα πράξη βιαιοπραγίας, από Τζήμερο σε Μπαλού, που χρήζει διερεύνησης…

ΕΛΛΑΔΑ στις 12/05/2017

Τι ακριβώς λένε… 

Τ/Π |> Το επεισόδιο που συνέβη στης αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων Θάνου Τζήμερου και Αλεξάνδρας Μπαλού, ίσως θα πρέπει να εκληφθεί περισσότερο σοβαρά από την πολιτεία και να παρέμβει η Δικαιοσύνη, καθώς υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις για το περιστατικό.

Δηλαδή, οι μεν λένε ότι ο Θάνος Τζήμερος βιαιοπράγησε κατά της Αλεξάνδρας Μπαλού, οι δε άλλοι ότι ο Τζήμερος ήταν αυτός που δέχθηκε επίθεση από συμβούλους του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η Αλεξάνδρα Μπαλού. Η επίθεση έγινε στο κάθισμά του και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Θάνος Τζήμερος, ήταν αμυνόμενος προς τους επιτιθέμενους και δεν χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού!

Ας δούμε τι ακριβώς λένε:

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Αλεξάνδρα Μπαλού, είπε:

«Ο συγκεκριμένος τύπος, είναι ένα υστερικό φασιστοειδές. Έσκισε για άλλη μια φορά τις αφίσες που οι εργαζόμενοι έχουν κολλήσει στο χώρο εργασίας τους. Όπου βρίσκει ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις τις σκίζει γιατί είναι εχθρός κάθε λαϊκού αγώνα. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να μιλάμε για την απεργία. Σε αυτή την παρέμβασή μας και έσπρωξε τον συνάδελφο και εμένα με χτύπησε. Είναι και δειλία να μην το παραδέχεται. Ας δημοσιοποιηθεί και το βίντεο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέβαλλε για την συμπεριφορά τον Τζήμερο. Τζήμεροι υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, γι αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζική συμμετοχή στην απεργία».

Τις δηλώσεις της έρχεται να ενισχύσει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

«Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής” Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους  του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά Τζήμερου, τα γεγονότα εμφανίζονται διαφορετικά… Συγκεκριμένα, μιλώντας ο Θάνος Τζήμερος στον Νίκο Ευαγγελάτο και το “Live News”, είπε:

«Έγιναν τα ακριβώς αντίθετα, μπορείτε να τα δείτε ζητώντας το βίντεο από την εταιρεία που βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο διαπίστωσα στον προθάλαμο ότι υπήρχαν αφίσες του ΠΑΜΕ. Ο Δημόσιος χώρος είναι χώρος όλων. Θα με ενοχλούσε το ίδιο αν υπήρχε αφίσα της Δημιουργίας. Το είχα ξανακάνει και το έκανα και πριν μπω στην πολιτική. Είναι δημόσιοι χώροι πληρωμένοι από τους φορολογούμενους. Τις πέταξα και πήγα στη θέση μου. Κάποιος τραμπούκος του ΠΑΜΕ το διαπίστωσε ήρθε στη θέση μου με έβρισε και μου πέταξε τις αφίσες. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μόνος του ψηφίζει και επικυρώνει, το έβλεπε και δεν έκανε τίποτα. Αγνόησα τον τραμπούκο, ήρθε ομάδα του ΚΚΕ που άρχισε να με βρίζει, ήρθε και η Μπαλού. Την προηγούμενη φορά ο Μανουσογιαννάκης ήρθε και με έπιασε από το λαιμό. Είναι επικίνδυνο να είσαι αντίπαλος του ΚΚΕ σε… σοβιετοκρατούμενη χώρα. Τους είπα ότι όταν βλέπω αφίσες σε δημόσιους χώρους, θα τις κατεβάζω. Εκφράζω μια πολιτική άποψη. Και τραμπούκοι και συκοφάντες. Ζητήστε το βίντεο. Τον πρώτο που με χτύπησε και με προπηλάκισε τον έσπρωξα δυνατά, αν πήρε η μπάλα και την Μπαλού, δεν ξέρω. Έκανα μια πράξη πολιτικού ακτιβισμού».

Μετά από αυτή τη… διχογνωμία, καλό θα ήταν να γίνει κάποια διερεύνηση και πρωτίστως να ζητηθεί το βίντεο από την εταιρεία που έχει αναλάβει να καλύπτει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κάτι που ζητάει επισταμένα ο Θάνος Τζήμερος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: