Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγαλειώδης εκδήλωση του Εθνικού – Κοινή απόφαση για γήπεδο

Χωρίς κατηγορία στις 20/02/2017

Διαβεβαίωση από Κουρουμπλή, Βασιλειάδη, Γαβρίλη, Μώραλη στην κοπή της πίτας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

|> «Να είστε βέβαιοι ότι η αδικία θα αποκατασταθεί!». Με αυτή τη δήλωση χαιρέτισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης την και γεμάτη παλμό εκδήλωση του Εθνικού Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Η δήλωση-δέσμευση του υπουργού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κατάμεστο (σε όλους τους χώρους και μέχρι τους διαδρόμους, τα προπύλαια και τις κλίμακες) θέατρο, ενώ παλλόταν από το σύνθημα «Γήπεδο στον Εθνικό!».

Προηγουμένως, ο δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, είχε δηλώσει ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει δυσκολίες στο θέμα των αθλητικών χώρων και ιδιαίτερα στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, όπου εμπλέκονται διάφοροι φορείς. Πάντως υποσχέθηκε να βοηθήσει στην επίλυση του γηπεδικού προβλήματος. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Γ. Γαβρίλης, που δήλωσε οπαδός του Εθνικού, ανέφερε ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει γήπεδο ο Εθνικός».

Σημειώνεται ότι σε όλες τις ανωτέρω παρεμβάσεις, ο κόσμος φώναζε: «Ο Εθνικός έχει γήπεδο, το Στάδιο Καραϊσκάκη».

 

Στην εκδήλωση, που ήταν πρωτοφανής σε όγκο και παλμό για τα χρονικά των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο («Πρώτη φορά βλέπω το θέατρο ασφυκτικά γεμάτο», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιώς), παρέστησαν: Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, που ευλόγησε την Βασιλόπιτα, οι υπουργοί Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, οι τ. υπουργοί Παν. Δρίτσας και Αν. Νεράντζης, οι βουλευτές Γεωργία Γιεννιά, Κ. Κατσαφάδος, Εύη Καρακώστα, Γ. Τραγάκης, Νίνα Κασσιμάτη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η ηγεσία του Λ.Σ, οι τοπικές αστυνομικές αρχές, δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής του πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργο Δαβάκη, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και φυσικά τα παιδιά των Ακαδημιών του Εθνικού και οι γονείς τους, που τα καμάρωσαν.

Στο καλλιτεχνικό μέρος, που επιμελήθηκαν ο διευθυντής του Ωδείου Πειραιώς Βασίλης Μαστοράκης και η καθηγήτρια Μαρίτα Παπαρίζου, τραγούδησε η Λυδία Δαμαλά και τη συνόδευσε στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Η τελετή , την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος και επί σειρά ετών διοικητικός παράγων στον Εθνικό Δημήτρης Καπράνος άρχισε με την ευλογία του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εθνικό και την ιστορία του και εξήρε το έργο του ποδοσφαιρικού τμήματος, το οποίο φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και τα απομακρύνει από τις σύγχρονες κοινωνικές μάστιγες.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία του Εθνικού. Από την ομάδα του Κυπέλλου του 1936, τις μεγάλες ομάδες του ’50 και του ’60, τις ομάδες του ’60 ,του ’70 και του ’80, στις ομάδες που βρέθηκαν στην Β’ κατηγορία και επέστρεψαν στην Α΄ και σε όλη την πορεία από το 2000 μέχρι και σήμερα.

Το θέατρο “έπεσε” όταν προβλήθηκε η εικόνα του αείμνηστου Δημήτρη Καρέλα!

Εξ άλλου, βραβεύθηκαν, με απόφαση της διοικούσης επιτροπής και έπειτα από εισήγηση του προέδρου, εφοπλιστή Αλέξη Αγγελόπουλου για την προσφορά τους:

  • Ο ιατρός Γιώργος Καραχάλιος, που προσφέρει, ανιδιοτελώς, κάθε δυνατή ιατρική υπηρεσία στον ΕΘΝΙΚΟ. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, χαιρέτισε την εκδήλωση, υποσχόμενος να βοηθήσει στην επίλυση του γηπεδικού προβλήματος.
  • Ο τερματοφύλακας της ομάδας Βασίλης Βουτσινάς, που προέρχεται από τις Ακαδημίες του ΕΘΝΙΚΟΥ και διαπρέπει με τη φανέλα του συλλόγου. Τη βράβευση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και φίλαθλος του Εθνικού Γιάννης Γαβρίλης, που επίσης υποσχέθηκε στήριξη για το γηπεδικό.
  • Ο Βασίλης Δέρβος και ο Δημήτρης Καραφαντής, για την προσφορά τους στο τμήμα μπάσκετ του Εθνικού. Την απονομή του ασημένιου σήματος της ομάδας έκανε ο πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού τμήματος Αλέξης Αγγελόπουλος.

Εν τω μεταξύ, στον χαιρετισμό του ο Αλέξης Αγγελόπουλος ζήτησε από τους υπευθύνους πολιτικούς παράγοντες να υπερβούν τις αγκυλώσεις της ελληνικής γραφειοκρατίας και να αποβάλουν την ευθυνοφοβία, αποφασίζοντας για την παραχώρηση του χώρου στην περιοχή του ΣΕΦ, ώστε να κατασκευαστεί το γήπεδο του Εθνικού, οι μακέτες του οποίου (σ.σ. έχουν εκπονηθεί με πλήρη μελέτη με έξοδα του ιδίου) προβάλλονταν στην οθόνη.

Ακολούθως ο επικεφαλής των Ακαδημιών Αντώνης Γρηγοριάδης παρουσίασε τον απολογισμό των τμημάτων και στη συνέχεια, ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα στα 200 παιδιά των Ακαδημιών του Εθνικού.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στο γηπεδικό και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αδικία θα αποκατασταθεί»!

Για τον Εθνικό και την ιστορία του μίλησε με θερμά λόγια και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η εκδήλωση έληξε με την απονομή αναμνηστικών και μεταλλίων στη μεγάλη ομάδα του ’80, την οποία εκπροσώπησαν οι: Κώστας Μπατσινίλας, Ηλίας Αρμόδωρος, Τρύφων Δημητρόπουλος, Γιώργος Μουκέας και Φώτης Παπαδόπουλος.

Την απονομή έκαναν ο Τότης Φυλακούρης, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, ο Στέλιος Σεραφείδης, εκ μέρους της ΑΕΚ και ο Πέτρος Μίχος ,εκ μέρους του Ολυμπιακού.

Μαζί τους ανέβηκαν στη σκηνή ο Αντώνης Γλύκας, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προβολή των δραστηριοτήτων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και ο “μάγος “του Εθνικού Ανδρέας Αντωνάτος, υπό την ιαχή «Ε-ε-ε-ε- Εθνικάρα» του Γιάννη Μαντζουράνη!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του είπε:

«Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Δεν θα μιλήσω για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Πειραιά, ούτε για τις σημαντικές αλλαγές που θα γίνουν το 2017 σε συνεργασία με την Περιφέρεια στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας.
Δεν νομίζω να υπάρχει διαχρονικά, Δήμαρχος της πόλης που να μην ήθελε να βοηθήσει, να συνδράμει, ώστε ο Εθνικός να αποκτήσει νέο γήπεδο. Αυτό είναι αντικειμενικό και πρέπει να δούμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού εδώ και δυόμιση χρόνια που είμαι στο τιμόνι του Δήμου έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες, στις οποίες κι εγώ αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης είμαστε δίπλα του.
Το πρόβλημα είναι η γη. Κατάφερε ο ίδιος με δικές του πρωτοβουλίες και εξαιρέθηκε ένα κομμάτι, που ήταν προς πώληση, από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, που ήταν κατάλληλος χώρος για να γίνει το νέο γήπεδο.
Η Περιφέρεια έκανε τη δική της δουλειά και είχε την πρόθεση να διαθέσει, αν θυμάμαι καλά, 2,5 ή παραπάνω εκατομμύρια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το γήπεδο του Εθνικού.
Άρα, φαινόταν ότι πραγματικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Είναι εξαιρετικά δύσκολες ορισμένες διαδικασίες.
Από το ΤΑΙΠΕΔ να πάει στη Γεν. Γραμματεία υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες μέσα στο ΦΕΚ, που δεν επιτρέπουν να γίνουν γήπεδα με κερκίδες, μόνο εγκαταστάσεις χωρίς κερκίδες.
Το δασαρχείο βάζει τα δικά του θέματα γιατί υπάρχουν δέντρα. Μιλάμε λοιπόν για μια σειρά θεμάτων. Άλλαξε ο Υπουργός μπήκε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος είναι Πειραιώτης. Το ξανασυζητάμε με τον Πρόεδρο εδώ και με την Περιφέρεια και για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια και νομίζω όλοι το προσεγγίζουμε θετικά.
Εντύπωσή μου είναι ότι τουλάχιστον για το ΣΕΦ, εάν μέχρι τον Μάιο δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε άκρη, θα πρέπει να κοιτάξουμε να βρεθεί οριστική λύση. Αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις για να συνεννοηθούμε.

Συζητάμε και με τον πρόεδρο εδώ και με τον αντιπεριφερειάρχη και με τον υπουργό και πρόσφατα συζητήσαμε σε μια θεατρική παράσταση που βρεθήκαμε με τον υπουργό και με τον πρόεδρο του Εθνικού. Και τώρα κουβεντιάζουμε κάθε μήνα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται με θετικό τρόπο. Το αν θα ευοδώσει δεν είναι θέμα του εκάστοτε Δημάρχου ή του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη. Υπάρχει μια σειρά θεμάτων για να γίνει ένα γήπεδο, καθώς οι διαδικασίες είναι δύσκολες.
Ξέρετε, εξίσου ιστορικές ομάδες με τον Εθνικό δεν είχαν γήπεδο ή δεν έχουν ακόμη γήπεδο και παλεύουν και άλλοι σύλλογοι με αυτές τις διαδικασίες.
Αν όλη η πόλη εδώ έχει μια συγκεκριμένη πρόταση και την υποστηρίξουμε, αυξάνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες αυτή να υλοποιηθεί.
Εύχομαι στον Εθνικό να κάνει γήπεδο, να βρει τον δρόμο του.
Έζησα στον χώρο του ποδοσφαίρου 20 χρόνια σε ένα αντίπαλο βέβαια σωματείο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Γνωρίζω την ιστορία του Εθνικού, πόσο μεγάλο σωματείο είναι, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του συνολικά ο Εθνικός και σε επίπεδο ποδοσφαίρου. Η πόλη έχει ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη και ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ του Εθνικού και του Ολυμπιακού και όχι αυτά που γίνονταν παλιά.
Πιστεύω ότι ο Εθνικός μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε και σήμερα αποδεικνύεται αυτό στην κατάμεστη αίθουσα. Δεν έχω δει πιο πολύ κόσμο στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Καλή χρονιά σε όλους. Σας ευχαριστώ πολύ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: