Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετά την “αρπαγή” του σταδίου “Καραϊσκάκη” τα νότια προάστια έχουν άμεση ανάγκη ενός στίβου

Χωρίς κατηγορία στις 07/03/2017

Το “τριπλούν” στη… γενική;

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Τρία μετάλλια (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο) σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες κλειστού στίβου δεν είναι δα και κάτι συνηθισμένο! Με το τηλεσκόπιο τα βλέπαμε παλαιότερα και τα πανηγυρίζαμε σαν τρελοί! Βεβαίως, τότε οι αθλητικές εφημερίδες ήταν σοβαρές και όχι όπως σήμερα, που οι περισσότερες είναι χυδαίες φυλλάδες, λαθρόβιες, και καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των οπαδών στα ομαδικά αθλήματα.

Τότε, το ένα και μοναδικό μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες, ήταν “πρώτο θέμα” ανεξαρτήτως του χρώματός του. Δεν είναι δα και τόσα πολλά. Μόλις 19 μετάλλια κερδίσαμε από το 1972 μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αλλά για σκεφτείτε πόσο δύσκολη είναι η διάκριση σε τέτοιους αγώνες και πόσο πιο δύσκολη ήταν τότε, που δεν είχαμε καν “κλειστό στίβο” και η εθνική μας ομάδα προετοιμαζόταν είτε στο γεμάτο τρύπες τσίγκινο “τολ” δίπλα στο Στάδιο Καραϊσκάκη είτε στους διαδρόμους του σταδίου, όπως και σε εκείνους του Καυτατζογλείου, στην Θεσσαλονίκη!

Δυο “χρυσά, έχει κερδίσει λοιπόν η Κατερίνα Θάνου στα 60 μ. ένα χρυσό κι ένα ασημένιο η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, ένα χρυσό και ένα χάλκινο ο Άγγελος Παυλακάκης στα 60 μ. κι ένα χρυσό η Νίκη Ξάνθου στο μήκος.

Ασημένια έχουν φέρει ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, στα 1.500μ, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στα 60μ, ο Αλέξανδρος Τερζιάν, στα 60μ, ο Κώστας Κουκοδήμος ,στο μήκος, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, στα 200μ, η Νίκη Μπακογιάννη, στο ύψος, ο Γιώργος Θεοδωρίδης, στα 60μ, η Γεωργία Κοκλώνη, στα 60μ, η Στέλλα Πιλάτου, στο μήκος, ο Λούης Τσάτουμας, στο μήκος, ο Αντώνης Μάστορας , στο ύψος και ο Κώστας Φιλιππίδης (φωτό), στο επί κοντώ.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κέρδισε και ένα χάλκινο στα 60μ, ενώ χάλκινα έφεραν και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, στα 200μ, ο Παναγιώτης Παπούλιας, στα 3.000μ, ο Σπύρος Βασδέκης , στο μήκος, η αδελφή του, Όλγα Βασδέκη, στο τριπλούν, η Κατερίνα Κόφφα , στα 200μ, η Γεωργία Κοκλώνη, στα 60μ, η Μαρία Καρασταμάτη, στα 60μ και η Βούλα Παπαχρήστου, στο τριπλούν.

Καλό είναι να αναφέρουμε τα ονόματα, διότι τους αθλητές τού στίβου, τους “μοναχικούς καβαλάρηδες”, που παλεύουν σιωπηλά και με επιμονή, τους ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Οι δε πολιτικοί ηγέτες, που στέλνουν αφειδώς τα συγχαρητήρια έπειτα από τις νίκες, καλά θα κάνουν να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος του κλασικού αθλητισμού και να δώσουν στα νότια προάστια ένα στάδιο στίβου, αφού τους “άρπαξαν” το στάδιο “Καραϊσκάκη” και το έκαναν δώρο σε μια ανώνυμη εταιρεία! Και κάτι για τους σχολιαστές της ΕΡΤ: Το “τριπλούν” είναι ελληνική λέξη και στην γενική λέμε “του τριπλού”, χωρίς “ν”!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: