Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετά το σοκολατούχο ρόφημα “Choco Slim”, ο ΕΦΕΤ μπλοκάρισε παρτίδα κονσερβών “Lucas”

ΥΓΕΙΑ στις 13/10/2017

Απόσυρση από τα ράφια

|> Μετά το σοκολατούχο ρόφημα “Choco Slim”, ο ΕΦΕΤ προχώρησε διέταξε την απόσυρση παρτίδας κονσερβών “Lucas σαρδέλες πικάντικες σε ηλιέλαιο”, επειδή βρέθηκαν να περιέχουν βιοτοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι προέλευσης Πορτογαλίας, εισάγεται από την εταιρεία “Provinco AE”, είναι καθαρού βάρους 125 γρ. με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/2018 και ο αριθμός παρτίδας είναι ΑL098H.

Η διαπίστωση προέκυψε μετά από τη διενέργεια ελέγχων του ΕΦΕΤ, της Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Πειραιά (Τμήμα Α΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο, μη κανονικό/ μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, μετά από έλεγχο στο προϊόν με την εμπορική ονομασία “IASIS Σοκολατούχο Ρόφημα Choco Slim” σε συσκευασία των 175 γρ. ανά τεμάχιο, διαπίστωσε ότι περιέχει, σύμφωνα με τον κατάλογο των συστατικών του, τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά “Rhodiola rosea” και “ρίζα Gonyak”.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των παρτίδων του ανωτέρω προϊόντος που περιέχουν τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά “Rhodiola rosea” και “ρίζα Gonyak” ενώ οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: