Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με επισημότητα και πλήθος κόσμου εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια

Χωρίς κατηγορία στις 06/01/2017

Και με… πασχαλιάτικες καιρικές συνθήκες, παρά τα… τρομοδελτία για τον καιρό!

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στον καθαγιασμό των υδάτων εκπροσώπησαν την κυβέρνηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης  Κουρουμπλής, την Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο  υφυπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης ως εκρπόσωπος του «Ποταμιού» και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος ως εκπρόσωπος του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ακόμη οι βουλευτές Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κατσαφάδος (ΝΔ), Νίκος Κούζηλος και Γιάννης Λαγός (ΧΑ). Ο πρώην υπουργός Κων. Αρβανιτόπουλος, οι πρώην  βουλευτές Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Λιντζέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης, ο γ.γ. του δήμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι , όπως επίσης πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, είπε:

«Ο εορτασμός των Φώτων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Χριστιανοσύνης, του Ελληνισμού. Γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο πάντα τον Πειραιά.  Ήταν λοιπόν, μια λαμπρή γιορτή. Είναι τιμή η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στον Πειραιά σήμερα και είναι χαρά μας η παρουσία των επικεφαλής και των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά κυρίως χαιρόμαστε γιατί παραβρέθηκαν πολλοί Πειραιώτες οι οποίοι χάρηκαν τον εορτασμό αυτό. Χρόνια πολλά σε όλους και ελπίζουμε όπως κάθε χρονιά τα Φώτα να φωτίσουν όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά,  ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και της χώρας, αλλά και της πόλης. Χρόνια πολλά σε όλους. Να είστε καλά!».

Μετά την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, ο δήμαρχος Πειραιά παρέθεσε δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Κερατσίνι-Δραπετσώνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρόντος του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, βουλευτών, καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πλήθους κόσμου, γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός  των υδάτων στον όρμο Κράκαρη στη Δραπετσώνα, στον λιμένα «Ηρακλέους» και στο Λιμανάκι του Αγ. Νικολάου στο Κερατσίνι. Στην συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του δήμου στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε σε τρία σημεία του δήμου, παρουσία του Ιερού Κλήρου και όλων των ενοριών της πόλης, ενώ πολλοί ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές, οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: