Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς… έκανε παραδοσιακά Κούλουμα στη Φρεαττύδα!

Χωρίς κατηγορία στις 20/02/2018

Με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και του χορευτικού της “Ομόνοιας”

|> Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών γιόρτασε χθες ο Πειραιάς τα παραδοσιακά Κούλουμα, στην πλαζ της Φρεαττύδας.

Η δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα, άνοιξε  τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»,  διασκέδασε τον κόσμο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε οικογενειακώς και αντάλλαξε ευχές με εκατοντάδες πολίτες. Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, είπε ότι “η σημερινή ημέρα, αποτελεί την κορύφωση ενός εορταστικού τριήμερου“.

Αναφέρθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που έγιναν στα Ειδικά Σχολεία και σ΄εκείνες που έγιναν στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στα Μανιάτικα και στα Καμίνια. Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

“Βρισκόμαστε στην παραλία της Φρεαττύδας, όπου γιορτάζουμε τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά, τα οποία είναι προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για όλους τους Πειραιώτες. Είναι κοντά μας και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά ‘Η Ομόνοια’, η οποία συμμετέχει με παραδοσιακού χορούς. Είναι μία ωραία ημέρα, ευτυχώς μας έκανε το χατίρι ο καιρός και γιορτάζουμε στον Πειραιά όπως σε όλα τα μέρη της Ελλάδος”. Στη συνέχεια επεσήμανε:

Παρά τα προβλήματα που όλοι μας λίγο-πολύ αντιμετωπίζουμε, χρειάζονται οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Οι περισσότερες δράσεις που διοργανώνουμε αυτές τις ημέρες είναι κυρίως για τα παιδιά. Θέλουμε να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά, για να χαμογελάμε και εμείς και νομίζω στον Πειραιά συχνά-πυκνά το  επιτυγχάνουμε. Σκοπός είναι όλα αυτά να  πολλαπλασιαστούν“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: