Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χρηματοδότηση ύψους 54 εκ. ευρώ από ΕΕ σε νομούς της Ελλάδας και Κύπρο

ΕU,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 31/07/2015

Χρηματοδότηση ύψους 54 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» για την υποστήριξη 9 παραμεθόριων νομών σε Ελλάδα και Κύπρο. Στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί οι νομοί Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων, καθώς και ολόκληρη η Κύπρος.

Το Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» έχει τρεις προτεραιότητες:

  1. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας
  2. Αποδοτική χρήση της ενέργειας και των βιώσιμων μεταφορών
  3. Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και πρόληψη κινδύνων

Το νέο πρόγραμμα έχει ως στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επικεντρώνεται επίσης στους τρόπους με τους οποίους οι περιοχές αυτές μπορούν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν και να αντιστρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επενδύοντας σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών.

Επιπλέον θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της πρόληψης των κινδύνων ή με την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο από τα 5 διασυνοριακά και ένα διακρατικό Προγράμματα, που υπέβαλε η χώρα μας προς έγκριση ως αρμόδια διαχειριστική αρχή. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η έγκριση των υπολοίπων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 380 εκατομμυρίων ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: