Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελπίδες ότι η Γαλλία με τον 39χρονο Μακρόν θα ανακτήσει την ξεχασμένη της δυναμική

ΚΟΣΜΟΣ στις 24/04/2017

Λιακάδα… στο Παρίσι!

Τ/Π |> Μια νέα μέρα ξημέρωσε σήμερα για την Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη, με την αναμενόμενη εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, που σηματοδοτεί αλλαγές με ποικιλία ελπίδων!

Όσοι αισθάνονται ότι η Γαλλία επί εποχής Σαρκοζί και Ολάντ, έχει «χάσει ύψος» στην Ευρώπη και έχει γίνει υποτελής της Γερμανίας, σίγουρα ελπίζουν από τον Μακρόν, ότι θα προσπαθήσει για να «θυμηθεί» η πατρίδα του τον εαυτό της και να ανακτήσει την θέση που της πρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επ΄αυτού ελπίζουν ακόμη και οι γκωλιστές, που μπορεί να στάθηκαν στο πλευρό τού Φιγιόν, αλλά στον 39χρονο ευρωπαϊστή διαβλέπουν ότι δεν δείχνει και τόσο συγκαταβατικός με την γερμανική κυριαρχία στην ΕΕ…

Ο Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτηρίζεται ως κεντρώος, αλλά και ως…. νεοφιλελεύθερος! Βέβαια και τα δύο δεν γίνεται και μάλλον ισχύει το πρώτο, καθώς οι αντίπαλοί του τον κατηγορούσαν ότι «πότε κοιτάει δεξιά και πότε αριστερά»… Αυτό και μόνον δείχνει πως ο Εμμανουέλ Μακρόν διέπεται από κεντρώα νοοτροπία, που σημαίνει ότι ακολουθεί «ράγες», αλλά επιλέγει την πορεία του ανάλογα με τις ανάγκες. Μία καθαρά κεντρώα πολιτική, δηλαδή κάτι που απουσιάζει εδώ και χρόνια από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Το γεγονός ότι η Μαρίν Λε Πεν κατάφερε αυτό το μεγάλο ποσοστό, είναι κάτι που οπωσδήποτε θα πρέπει να βοηθήσει την πολιτική του νέου Προέδρου, καθώς η μεγάλη συγκομιδή ψήφων της Λε Πεν, είναι γεγονός ότι προήλθε από πικραμένους εργαζόμενους, από απογοητευμένους για την παρουσία της Γαλλίας σε μία γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και από φοβισμένους από τη μουσουλμανική «κυριαρχία».

Έτσι ο Εμμανουέλ Μακρόν, θεωρείται σίγουρο ότι σε πρώτη προτεραιότητα θα έχει την ορθή λειτουργία της οικονομίας, την σθεναρή γαλλική παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το ισλαμικό πρόβλημα, που όλο γίνεται και πιο απειλητικό για την γαλλική κοινωνία.

Στις 7 Μαΐου το βράδυ αναμένεται οι κάλπες να αναδείξουν Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας τον 39χρονο και πιο νέο στην ηλικία ένοικο του μεγάρου των Ηλυσίων, τον Εμμανουέλ Μακρόν. Κατά τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις τον φέρουν να εκλέγεται με ποσοστό 60-65%. Έχοντας απέναντί του το ποσοστό των 35-40% της Μαρίν Λε Πεν, ο νέος Πρόεδρος θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Ή αδιαφορώντας και προχωρώντας για υλοποίηση του προγράμματός του ή αποδεχόμενος τυχόν υπάρχοντες κοινούς παρανομαστές και χαράσσοντας μια πορεία προς ανασύνταξη και ανασυγκρότηση των γαλλικών δυνατοτήτων. Τουλάχιστον στη μνήμη του Σαρλ ντε Γκωλ…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: