Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση “εφ΄ όλης της ύλης” του δ.σ. της ΠΝΟ με Κουρουμπλή, Πετρόπουλο και Καλαματιανό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 15/01/2018

Και το συνταξιοδοτικό

|> Συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΝΟ είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος και ο γ.γ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, εκτεταμένα, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα των ναυτικών και οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις που ετέθησαν. Έγινε κοινώς αποδεκτό ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η έκδοση οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ναυτεργατικά θέματα, όπως η σύνθεση των πληρωμάτων, θέμα για το οποίο η ΠΝΟ έκανε συγκεκριμένες αναφορές. Συζητήθηκαν και άλλα ναυτεργατικής φύσεως θέματα, όπως το ωράριο εργασίας, ο προσδιορισμός της θερινής περιόδου και η απλήρωτη εργασία.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε κοινή συνάντηση στο υπουργείο με εκπροσώπους των εργοδοτών, ενώ δεσμεύτηκε να βελτιώσει με τον κατάλληλο τρόπο τα ναυτεργατικά ζητήματα που τελούν υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: