Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δράσεις από ομάδα νέων Ελλήνων επιστημόνων με στόχο την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 05/12/2017

Δραστηριοποιείται σε 12 χώρες

|> Μια ομάδα νέων επιστημόνων  έχει ως στόχο  να οδηγήσει την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σε μια πιο δημιουργική και καινοτόμα πορεία. Πρόκειται για την ομάδα του YoungShip Greece που στόχος της είναι να βάλει την σφραγίδα της στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο νεαρός  Γιώργος Παχατουρίδης, πρόεδρος του οργανισμού και δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας δηλώνει: «Το YoungShip Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικό οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2017  στα πλαίσια του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού YoungShip International, που δραστηριοποιείται σε 12 χώρες και απαριθμεί πάνω από 3500 μέλη.

Ο οργανισμός απευθύνεται σε όσους απασχολούνται με την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία η τους ενδιαφέρει η μελλοντική ενασχόληση με αυτή. Τα μέλη μας σήμερα προέρχονται απ’ όλους τους κλάδους της ναυτιλίας, όπως διαχειρίστριες εταιρείες, μεσίτες, ναυλομεσιτικά γραφεία, νηογνώμονες, νομικά και τεχνικά γραφεία. Επίσης, μέλη μας είναι και φοιτητές οι οποίοι έχουν σκοπό να ασχοληθούν με τον κλάδο μας».

Κύριοι στόχοι της δημιουργίας του YoungShip Greece είναι:

  • Να προωθήσει τους νέους επαγγελματίες στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα και να δημιουργήσει έναν κόμβο στον οποίο εκείνοι θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με εταιρείες ενεργές στον χώρο αυτό, έτσι ώστε να αναπτυχθούν τα κατάλληλα δίκτυα μορφών συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων με στόχο την προαγωγή της ναυτιλίας, μέσω της έμπρακτης ενίσχυσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  • Να υποστηρίζει τη ναυτιλιακή εκπαίδευση μέσω σεμιναρίων / παρουσιάσεων και οποιουδήποτε είδους μορφής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, πανεπιστήμια, οργανισμούς και οργανώσεις έτσι ώστε να συνδράμει στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς στην επιχειρηματικότητα, τις περιβαλλοντικές εξελίξεις και τις καινοτομίες στον χώρο της ναυτιλίας.
  • Να δημιουργήσει φόρουμ και κέντρο μελετών για την προώθηση της ναυτιλίας και την προβολή της ναυτιλιακής κληρονομιάς της Ελλάδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Παχατουρίδης επισημαίνει: «Ο  οργανισμός στοχεύει στην καινοτομία και στην απόδειξη πως η νεότερη γενιά, μπορεί όχι μόνο να διατηρήσει την ελληνική ναυτιλιακή παράδοση, αλλά να την εξελίξει και να την αναπτύξει περαιτέρω με ιδέες, σύγχρονη τεχνογνωσία και προηγμένη τεχνολογία. Η νέα γενιά είναι άλλωστε το μέλλον που θα κληθεί να συνεχίσει την βαριά ναυτιλιακή κληρονομιά της χώρας μας».

>>> Πληροφορίες: http://www.youngship.com/departments/greece

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: