Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νεκροψία… από Κουρουμπλή κ.ά. στον Κόλπο του Σαρωνικού πραγματοποιείται σήμερα το πρωί

Χωρίς κατηγορία στις 14/09/2017

Υπάρχουν και υπαίτιοι…

Τ/Π |> Σήμερα Πέμπτη 14/9 το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτιος Ράπτης, με πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, πραγματοποιούν αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου, για να εκτιμηθούν η κατάσταση από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» και η πορεία των εργασιών απορρύπανσης.

Στις 1 πμ με πρωτοβουλία του υπουργείου, θα ενημερωθούν αρμοδίως οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Πειραιά για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, ενώ στη 1 μμ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γ.γ. ΥΝΑΝΠ Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. θα μεταβούν στην περιοχή του ναυαγίου και στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη δήμαρχο, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

Όσο κι αν κάποιοι πάνε να χαϊδέψουν τα αυτιά μας, ο Σαρωνικός θα αργήσει πολύ να ξαναβρεί τον εαυτό του. Σαλαμίνα, Πειραιάς, Φάληρο, μέχρι και Γλυφάδα, για χρόνια πολλά θα περιμένουν για να δουν κόσμο στις παραλίες τους. Και όλη αυτή η περιοχή, από χθες θεωρείται «τελειωμένη».

Αυτό που παρατηρεί ο δύστυχος Έλληνας πολίτης είναι ότι από την πλευρά των υπευθύνων επικρατεί μία ψυχραιμία, που για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί έως και παρεξηγήσιμη. Και κάτι που κάνει τον άμοιρο κάτοικο αυτής της χώρας να απογοητεύεται ακόμη περισσότερο, είναι ότι και ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι «στείρος», «ακαδημαϊκός» και πολλάκις άσχετος.

Άραγε, έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον Σαρωνικό, ή μήπως περιμένουμε να μας το πουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, που έχουν αναλάβει το έργο της απορρύπανσης;

Άραγε, έχουν αντιληφθεί το περιβαλλοντικό κακό που έχει συμβεί και ποιοι ευθύνονται;

Επειδή, ως λαός αντιμετωπίζουμε τα πάντα επιφανειακά και οπωσδήποτε ξεχνάμε εύκολα, οι έρευνες δεν πρέπει να περιοριστούν μόνον στο συμβάν, αλλά στις αιτίες που το προκάλεσαν και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Ίδωμεν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: