Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανακοίνωση προς Γ. Γαβρίλη από την Κίνηση Πολιτών “Ο δικός μας Πειραιάς”

Χωρίς κατηγορία στις 31/05/2016

Περί έργων ύψους €1,5 εκ. κ.ά.

Από την Κίνηση Πολιτών “Ο δικός μας Πειραιάς” (ΙΙ Μεραχίας, 19), εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, με τον τίτλο: “Ο Γαβρίλης προ των πυλών”. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται αυτούσια, χωρίς ουδεμία παρέμβαση στο κείμενο. Αναφέρει:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε από τον Πειραϊκό τύπο την επίσκεψη του Αντιπερειφερειάρχη Γ.Γαβρίλη σε αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά.
Μαθαίνουμε δε ότι πρόκειται να διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για εργολαβίες που θα γίνουν σε τρεις συγκεκριμένους χώρους και ενημερώνουμε σχετικά ώστε να βγάλει ο Πειραϊκός λαός τα δικά του συμπεράσματα για την διάθεση των τεραστίων αυτών κονδύλων (για την εποχή).
Βεβαίως ο Γ.Γαβρίλης θα έρεπε πρωτίστως να ασχοληθεί με την καταστροφή που προκαλούν οι ανασκαφές για τα έργα του Τραμ στον Πειραιά στην πολιτιστική κληρονομία της πόλης.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο Γ.Γαβρίλης το ιστορικό της κάθε περιοχής που επισκέφθηκε αλλά και όσων δεν επισκέφτηκε για να κριθεί η προτεραιότητα εκείνων που επιβάλλεται να αναδειχθούν (τα ιστορικά μνημεία) και όχι να ακολουθεί τις αποφάσεις των ιδιοτελών «επαγγελματιών» του είδους. Στην Κίνηση μας συμμετέχουν Πειραιώτες που έχουν δώσει αγώνες για την ανάδειξη και διάσωση των αρχαιοτήτων της πόλης μας διαπιστώνουμε τα παρακάτω:
1.Ο χώρος που βρίσκεται κάτω από νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ και εκτείνεται από την «Τερψιχόρη» μέχρι τον Πορφύρα» έχει κυρίως μπαζωθεί για την διαπλάτυνση της ακτογραμμής πάνω από γκρεμούς και για την αναγκαία ύπαρξη του δρόμου.
Από χρόνια η περιοχή αυτή είναι περιφραγμένη αποκλεισμένη, βρώμικη, αχρησιμοποίητη και χωρίς πρόσβαση προς τη θάλασσα όπου συνεχίζεται κάθε χειμώνα η κατολίσθηση δεν υπάρχει ορατότητα για να εξακριβωθεί η επικινδυνότητα της εάν δεν γίνει προσέγγιση με πλωτό μέσο.
Δεν σας είπαν όμως κ.Γαβρίλη οι διάφοροι συνεργάτες σας που σας ξεναγούν ότι πριν 10 χρόνια στο χώρο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί διερευνητικές εκσκαφές – τομές και διαπιστώθηκε από την Αρχαιολογική υπηρεσία ότι τα Τείχη του Κόνωνα στο σημείο αυτό δεν υπάρχουν Προς τι λοιπόν θα δοθούν τα 250.000 ευρώ, Για να αφαιρέσετε τα χώματα και τα μπάζα; Ποια σκοπιμότητα υπάρχει;
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις με τεχνικούς όρους αντιστήριξη κλπ και να αξιοποιηθεί ο χώρος αφού καθαρισθεί; Ο θαλάσσιος χώρος για Ναυταθλητισμό και στον καθ’ υμάς «Αρχαιολογικό χώρο» να γίνει ανάγλυφη αναπαράσταση τις Ιπποδαμείου Πολεοδομίας και ρυμοτομίας του Αρχαίου Πειραιά ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος που θα φέρει και την επίσκεψη τουριστών;
3.Ειναι εξωπραγματικό κάποιοι ιδιοτελείς να παρασύρουν τους πολίτικα υπευθύνους σε «έργα ντροπής» και άχρηστα για τους πολίτες στον Πειραιά. Και μάλιστα όταν σε εμφανή σημεία (Αγ.Τριάδα, Ευαγγελίστρια, Β.Γεωργίου, κλπ) είναι σε πρωτο πλανο η εφιαλτικη καταστροφη των αρχαίων ευρημάτων. Αυτά δεν τα βλέπειες κ.Γαβρίλη;)
Όσο για την διάθεση 400.000 ευρώ για την βελτίωση του φωτισμού στις Αστικές πύλες του Αρχαίου Πειραιά ο κ.Γαβρίλης δυστυχώς δεν γνωρίζει ότι με την διέλευση του ΤΡΑΜ από τον συγκεκριμένο Αρχαιολογικό χώρο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τι θα φωτίζει ο κ.Γαβρίλης με τα 400 χιλιάδες ευρώ;
Γνωρίζει ο κ.Γαβρίλης, ο οποίος έχει παραδοθεί στις απαιτήσεις των κατασκευαστών του ΤΡΑΜ, τι περιλαμβάνει η μελέτη του καθηγητή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ κ.Β.Γκανιάτσα για την διάσωση της περιοχής των Αστικών πυλών, του αρχαίου Πειραιά και τις προϋποθέσεις αλλά και τα αναγκαία έργα υποδοχής που πρέπει να υπάρξουν για την διέλευση του ΤΡΑΜ από αυτή την περιοχή; Ας ενημερωθεί και ας αποφασίσει. Λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν ούτε για φώτα και «φωτισμένους» φωτισμούς.
Μας τελείωσαν οι πεφωτισμένοι κ.Γαβρίλη και έχουμε μαύρο σκοτάδι!.
4. Όσο για τα συμπληρωματικά έργα της Ηετιώνειας Πύλης που αποτελούν συνέχεια του καταυλισμού των «Ρομά» στον σταθμό του ΣΕΚ που η περιοχή ανήκει στον Δήμο Πειραιά με τις 700.000 ευρώ κ.Γαβρίλη φαίνεται ότι διεκδικείτε τα πρωτεία για την διάθεση του ποσού και από το γνωστό Συμβούλιο του κ.Σημίτη Γ.Πανταγιά! Ας λάβετε και την δόξα του. Αλλά 700.000 ευρώ δεν είναι στραγαλοσταφίδες όπως θα λεγάτε και στο χωριό σας! Η αμαρτωλή ιστορία ης Ηετιώνειας Πύλης συνεχίζεται και με την έγκριση της Αρχαιολογίας… Μπράβο Γιώργο!! Άξιος συνεχιστής της Ηετιαιωνίας κοροϊδίας σε βάρος μας! Βρήκες και εσύ το δρόμο σου!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: