Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρασκευή απομεσήμερο – Κυριακή πρωί στη ΜΕΘ του Ωνασείου

ΥΓΕΙΑ στις 14/09/2017

Τίποτε δεν είναι τυχαίο για την άψογη λειτουργία του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

|> Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και βλέπεις να κυκλοφορούν γύρω σου σκιές, ε τότε μπορείς να πεις «φτάσαμε!» και «Άγιε μου Πέτρο, ναι αμάρτησα, ναι μετανιώνω και άνοιξε την πόρτα να περάσω!»…

Κι αν μέσα στην πλήρη ησυχία ακούσεις μία φωνή να λέει «Αγάπη», ε τότε νομίζεις ότι το «έχετε γειά βρυσούλες» ανήκει στο παρελθόν. Ή πλέον ότι θα κοιτάς από ψηλά ή… «τα ραδίκια ανάποδα»!

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

Σε λίγο ξανακούς κάποιος να φωνάζει «Αγάπη!», αλλά αυτή τη φορά να ακούγεται η απάντηση. Ε, κάπως μπερδεύεσαι με τη γραμματική, γιατί ξαφνικά η λέξη «Αγάπη» βλέπεις να αλλάζει μορφή και από υψηλή έννοια να γίνεται ένα όνομα!

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, βλέπεις μια γυναίκα στα πράσινα πάνω από το κρεβάτι σου. Την φωνάζουν «Αγάπη», αποκρίνεται και… προσγειώνεσαι! Ούτε ταξίδια άνευ επιστροφής, ούτε… ραδίκια! Αλλά μία απλή ματιά στον χώρο μαρτυρά ότι πρόκειται για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

Παρασκευή απομεσήμερο – Κυριακή πρωί. Το πρώτο φθινοπωρινό τριήμερο (1, 2, 3/9), που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εκ των… καλυτέρων! Διότι, ακόμη κι εκείνος που έκανε σουλάτσο στην παραλία, το μυαλό του σίγουρα ήταν για το πώς θα τα βγάλει πέρα με την εφορία, τα σχολεία και τα μύριες «συννεφιές» του Σεπτέμβρη.
Όμως όταν μιλάμε για Υγεία, παύει η ισχύς άλλων προβλημάτων…
Έτσι, ο Μάριος από την Ν. Καρολίνα, αδιαφορούσε για την απειλή του επερχόμενου τυφώνα «Ίρμα» και είχε τα μάτια του στραμμένα στην Αθήνα, ενώ στον προθάλαμο της ΜΕΘ του Ωνασείου βρισκόταν η Νέλλυ, που περίμενε εναγωνίως να ανοίξει η πόρτα του χειρουργείου για να μάθει νέα…

Όταν ρώτησα εκείνη την κυρία με την πράσινη μπλούζα «Εσάς λένε Αγάπη;», με χαμόγελο και χιούμορ, μου αποκρίθηκε: «Ναι, και είμαι η μοναδική Αγάπη σε ολόκληρο το Ωνάσειο!»…

Όμως, δεν είπε αλήθεια, για τον απλό λόγο ότι στο Ωνάσειο βλέπεις παντού και μια Αγάπη!

«Αγάπη» είναι το… username, «Αγάπη» και το password! Και από τον πρώτο γιατρό έως τον πιο ασήμαντο τεχνίτη, η «Αγάπη» είναι κάτι που λάμπει και που κάνει ξεχωριστή αυτή την «θεϊκή» νοσηλευτική μονάδα.

Επίσης η αναβάθμιση της λειτουργίας του είναι κάτι που φαίνεται και διαπιστώνεται από έναν που έχει νοσηλευτεί πάλι, π.χ. πριν 10 ή 15 χρόνια…

Μια μικρή «περιήγηση» στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ξαφνιάζει τον κάθε Έλληνα, για το πώς λειτουργούν τα πάντα «ρολόϊ» και τον κάνει να διερωτάται: «Μα γιατί μόνο το Ωνάσειο;»…

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει το Ωνάσειο δεν «γερνάει» και σημειώνει μία συνεχή βελτίωση, που ανεβάζει σε θεόρατα επίπεδα την Υγεία – και όχι μόνον για την Ελλάδα.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, στάθηκε τυχερός, διότι «βλέπει» να ανταποκρίνεται δεόντως η προσφορά του προς την πατρίδα και τον άνθρωπο και δεν έχει την μοίρα των προσφορών άλλων εθνικών ευεργετών…

Τυχεροί όμως αισθάνονται όσοι νοσηλεύτηκαν στο Ωνάσειο και δέχτηκαν τις υπηρεσίες του ιατρικού, του νοσηλευτικού, αλλά και του διοικητικού προσωπικού.

Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που πρόσφατα βρέθηκα στην «αγκαλιά» του Ωνασείου, για μία σημαντική καρδιοχειρουργική επέμβαση, όπως είναι το τριπλό by-passe.

Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από… καρδιάς!

Ιδιαίτερα τον εκλεκτό καρδιολόγο Ιωάννη Ιακώβου και τον εξαίρετο καρδιοχειρουργό Κωνσταντίνο Περρέα και την ομάδα του.

Επίσης το ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και το ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό του Δ΄ και του Ε΄ ορόφου, που η λειτουργία τους χαρακτηρίζεται άψογη και αξιοθαύμαστη.

Όμως, για την λειτουργία κάποιας (νοσηλευτικής) μονάδας, υπάρχουν και κάποιοι υπεύθυνοι, εκτός από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

Για την περίπτωσή μας είναι μία προσωπικότητα της Ιατρικής ο Ανδρέας Καραμπίνης – Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Διευθυντής Καρδιοχειρουργικού Τομέα – Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ως νοσηλευθείς στο Ωνάσειο και γενικότερα ως πολίτης, τον ευχαριστώ ΠΟΛΥ και τον συγχαίρω για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ωνασείου.

Τέλος, η Νέλλυ, ο Μάριος κι εγώ, ευχαριστούμε θερμά τον ΦΙΛΟ και συνάδελφο Δημήτρη Καπράνο, για την συμπαράσταση και την ανθρωπιά που έδειξε.

Μία σκέψη στο “Παρασκευή απομεσήμερο – Κυριακή πρωί στη ΜΕΘ του Ωνασείου

  1. 1

    Τέλος καλό, όλα καλά, φίλε μου! Με το τέλειο “σέρβις” στο “ρολογάκι” σου τώρα, άνοιξε πανιά και μόνο μπροστά!
    Πάντα με υγεία και αγάπη και… Αγάπη!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: