Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πειρατεία εκδηλώθηκε σε “ελληνικό” πλοίο, στα ανοιχτά της Νιγηρίας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 30/03/2016

 Σώοι οι 4 όμηροι

Πειρατεία εκδηλώθηκε πρωινές ώρες της 5ης Μαρτίου  σε M/T πλοίο ελληνικών συμφερόντων, σημαίας Παναμά, ενώ έπλεε 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Boney River Νιγηρίας, με 22 άτομα πλήρωμα και επιβάτη έναν εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, o πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, άφορτο με προορισμό το Lome Togngo.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, άγνωστος αριθμός ενόπλων, επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω πλοίο και έπειτα αποβιβάστηκαν κρατώντας ομήρους 4 άτομα, τους τρεις 3 Έλληνες και έναν υπήκοο Φιλιππίνων. Το πλοίο συνέχισε τον πλου του και απομακρύνθηκε από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Με το που περιήλθε η πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, από την οποία πληροφορήθηκε τελικά ότι, στις 28/3 οι τέσσερις όμηροι ελευθερώθηκαν και επέστρεψαν καλά στην υγεία τους, οι τρεις Έλληνες στην Ελλάδα και ο Φιλιππινέζος στις Φιλιππίνες.

Το Αρχηγείο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ευτυχή κατάληξη του συμβάντος και συγχαίρουν όσους συνετέλεσαν σε αυτήν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: