Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλάκωσαν κι οι… υλοτόμοι! – Ω, τι κόσμος κ. Μώραλη!

Χωρίς κατηγορία στις 24/09/2016

Η ανευθυνότητα, η αδιαφορία και η αυθαιρεσία “έκοψαν” δέκα δέντρα!

Στο κέντρο του Πειραιά –μεταξύ Φίλωνος και Ακτής Μιαούλη– κάποιοι έκοψαν 10 δέντρα και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι! Είναι μία πικρή είδηση που επιβαρύνει την απογοήτευση των Πειραιωτών, βλέποντας πόσο βασιλεύει η αυθαιρεσία στην πόλη τους, πόση ανευθυνότητα επιδεικνύεται από μερικούς αρμοδίους, αλλά και πόση αδιαφορία υπάρχει γενικώς…

Έκοψαν με… πλήρη άνεση 10 δέντρα εκεί στον πεζόδρομο της Σωτήρος (Διός) και τελευταίοι το έμαθαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος! Η υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος να τρέχει και να φυτεύει και και κάποιοι άλλοι να ξεριζώνουν… Ω, τι κόσμος κ. Μώραλη!

Αυτό το γεγονός πρέπει να προκαλεί ερωτηματικά στη δημοτική αρχή, για το κατά πόσο ανταποκρίνονται των ευθυνών τους αρμόδιες αντιδημαρχίες και υπηρεσίες, διότι π.χ. η δημοτική αστυνομία δεν είναι μόνον για να κόβει κλήσεις, αλλά και για αστυνομεύει τουλάχιστον το κέντρο της πόλης. Δεν μιλάμε για απλωμένα τραπεζοκαθίσματα, που δεν… φαίνονται, αλλά για ολόκληρα δέντρα!

Το δε “κλου” της υπόθεσης είναι ότι από τον δήμο Πειραιά κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατ΄αγνώστων για παράνομη υλοτομία! Όμως, αφού δεν κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και κατά υπευθύνων, τουλάχιστον διατάχθηκε καμμία ΕΔΕ, για να διερευνηθεί η υπόθεση;

 

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, του δήμου Πειραιά, αναφέρει:

Μετά από αυτοψία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου  Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρου Βοϊδονικόλα μεταξύ των οδών Φίλωνος και Ακτή Μιαούλη στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, διαπιστώθηκε ότι είχαν υλοτομηθεί παράνομα δέκα δένδρα,  χωρίς να έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τα δένδρα βρίσκονταν κατά μήκος και έξω από την περίφραση του Τινάνειου Κήπου, μεταξύ του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου.

Ο δήμος Πειραιά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι της παράνομης υλοτομίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: