Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα πολιτικά μηνύματα από τα αποτελέσματα των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Χωρίς κατηγορία στις 06/12/2017

Η… “παλιά συνταγή”

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Oι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ανέδειξαν νικητές και ηττημένους όχι μόνο στο χώρο των δικηγόρων, αλλά και της εν γένει πολιτικής ζωής της πόλης, αφού λίγο έως πολύ πολιτικοί παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής ασχολήθηκαν με αυτές, προφανώς για να στείλουν “μηνύματα” στην τοπική κοινωνία, ακολουθώντας τη παλιά -πλην χρεοκοπημένη- πολιτική συνταγή.

Ο χώρος της φιλελεύθερης παράταξης εκπροσωπήθηκε, κατά κύριο λόγο, από το υποψήφιο πρόεδρο Παναγιώτη Πετρόπουλο, οποίος είχε την στήριξη όλης σχεδόν της “δικηγορικής δεξιάς” της πόλης.

Η αποτυχία της “παλιάς συνταγής” φάνηκε καθαρά, αφού οι εναγκαλισμοί του συγκεκριμένου υποψηφίου με τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ του στέρησαν τη δυνατότητα να διεισδύσει και σε άλλους πολιτικούς χώρους, ώστε να περάσει στο β’ γύρο. Έχασε για μόλις ελάχιστα ψηφοδέλτια, ενώ το ψηφοδέλτιο των συμβούλων του πρώτευσε εκλέγοντας 6 συμβούλους.

Ο τέως πρόεδρος του ΔΣΠ Στέλιος Μανουσάκης, ο οποίος -λέγεται ότι- φλερτάρει με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπόσχονταν ότι θα καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο ΔΣΠ και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του υποψηφίου προέδρου Ηλία Κλάππα, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της άκρας αριστεράς. Κατάφερε να τον οδηγήσει στο β’ γύρο αλλά δεν κατάφερε να τον εκλέξει ως πρόεδρο εισπράττοντας το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ζωή Ρούσσου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του υποψηφίου συμβούλου στο ψηφοδέλτιο του Παν. Πετρόπουλου, Πολυχρόνη Περιβολάρη (φωτό), ο οποίος εξελέγη πρώτος σύμβουλος από την παράταξη, θέτοντας τις βάσεις για τη διεκδίκηση της προεδρίας στις επόμενες εκλογές, αφήνοντας πίσω τον Λ. Γιατράκο, εξάδελφο του τοπικού βουλευτή της ΝΔ.

Η Ζωή Ρούσσου για τον β’ γύρο τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του συντοπίτη της (Μανιάτη) υποψηφίου προέδρου Γεωργίου Σταματογιάννη, ο οποίος κέρδισε καθαρά τον Ηλία Κλάππα, τον οποίο τον στήριξαν ανοιχτά οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: