Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προπηλακισμός Βαρουφάκη στα Εξάρχεια από ομάδα “αντιεξουσιαστών”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 29/04/2015

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών

Προπηλακισμό από μικρή ομάδα “αντιεξουσιαστών” δέχθηκε το βράδυ σε εστιατόριο των Εξαρχείων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που δειπνούσε με την σύζυγό του.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιστατικό ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι “αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν, δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής «αποδόμησής» μου των τελευταίων ημερών”.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι αφού είχε ολοκληρωθεί το δείπνο τους μια ομάδα “αντιεξουσιαστών” εισέβαλε στο εστιατόριο με απειλητικές διαθέσεις και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, απαιτώντας να απομακρυνθεί από τον “χώρο τους”.
Λίγη ώρα αργότερα, και αφού οι “αντιεξουσιαστές” είχαν βγει από το εστιατόριο, ο υπουργός βγήκε για να φύγει, αλλά τον περίμεναν τα άτομα αυτά στο πεζοδρόμιο.
Ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν“, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. “Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή“.
Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια «εισβολών» ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή“, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Μία σκέψη στο “Προπηλακισμός Βαρουφάκη στα Εξάρχεια από ομάδα “αντιεξουσιαστών”

  1. Manos Ioannidid
    1

    Που τον βρίσκεις που τον χάνεις, σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, συνέδρια, βόλτες και συνεντεύξεις!!! Πότε δουλεύει αυτός ο Υπουργός??? Δεν θα έπρεπε να ξημεροβραδιάζεται στο Υπουργείο για να βρεί τις ρυθμίσεις που θα συμφωνήσουμε με του δανειστές??

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: