Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προωθούνται οι επιβάτες του “Celestial Crystal”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 27/06/2015

Σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης βρίσκονται οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Celestial Crystal”, σημαίας Μάλτας, που το πρωί συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο στα Δαρδανέλια περιοχή Καλλίπολης). Εκτός από τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και σε έναν επιβάτη, στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Στο “Celestial Crystal” επέβαιναν 853 άτομα, εκ των οποίων 170 Έλληνες, ενώ επί συνόλου 382 μελών πληρώματος, οι 50 είναι Έλληνες. Η σύγκρουση έγινε με το δεξαμενόπλοιο “Sti Pimlico” σημαίας νήσων Μάρσαλ. Τα δύο πλοία είναι αγκυροβολημένα στο σημείο του συμβάντος για οδηγίες από τις τουρκικές Αρχές, ενώ για το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται επιθεώρηση από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σημειώνεται ότι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης της Άγκυρας για την άμεση ενημέρωση επί της κατάστασης των Ελλήνων υπηκόων (επιβατών και μελών πληρώματος) που επιβαίνουν στο Κ/Ζ πλοίο.

Από την πλευρά της η διαχειρίστρια εταιρεία ενημερώνει διαρκώς τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές.

Εξ άλλου, η διαχειρίστρια εταιρεία με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι προχώρησε σε ακύρωση της κρουαζιέρας και παράλληλα δρομολόγησε την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντάς τους εναλλακτικές επιλογές. Πιο συγκεκριμένα:

Για τους επιβάτες που ταξίδευαν με προορισμό τον Πειραιά, από την Κωνσταντινούπολη, το Λαύριο και το Κουσάντασι

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία θα προσφέρει μονοήμερη ή διήμερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και μία δωρεάν εκδρομή. Τη Δευτέρα, οι επιβάτες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη, όπου θα διανυκτερεύσουν για μία βραδιά σε ξενοδοχείο της Σμύρνης ή στο Κουσάντασι. Για όσους επιβάτες παραμείνουν στη Σμύρνη, θα κανονιστεί η μεταφορά τους στο Κουσάντασι, όπου η εταιρεία θα τους προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο. Από εκεί θα επιβιβαστούν στο Celestyal Odyssey ή στο Celestyal Olympia την Τρίτη για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους ή από το Κουσάντασι με προορισμό το Λαύριο ή αντίστοιχα από το Κουσάντασι στον Πειραιά. Η εταιρεία θα αποζημιώσει τους επιβάτες προσφέροντας μία δωρεάν κρουαζιέρα, την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Για τους Έλληνες επιβάτες ή για όσους επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά μετά από την 7ήμερη κρουαζιέρα

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη, όπου η εταιρεία θα προσφέρει διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα μεταφερθούν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν πλήρως, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Οι παραπάνω επιλογές δεν ισχύουν για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στην Κωνσταντινούπολη. Για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν αλλά έχασαν την προγραμματισμένη πτήση τους, η εταιρεία μερίμνησε για δωρεάν διαμονή καθώς και έκδοση νέου αεροπορικού εισιτηρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: