Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόταση για τη δημιουργία Επιστημονικού Πάρκου για την Κλιματική Αλλαγή στα Αντικύθηρα

Χωρίς κατηγορία στις 18/07/2017

Από δύο πανεπιστημιακούς

|> Μία πολύ σημαντική πρόταση παρουσιάστηκε χθες στους αντιπεριφερειάρχες Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο και Κλιματικής Αλλαγής Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, από ειδικούς επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συγκεκριμένα ο δ/ντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθ. Μανώλης Πλειώνης και ο δρ. Βασίλειος Αμοιρίδης πρότειναν τη δημιουργία Επιστημονικού Πάρκου Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή στο νησί των Αντικυθήρων.

Ο κ. Χατζηπέρος αποδέχτηκε την πρόταση και πρότεινε η εν λόγω εισήγηση να γίνει γραπτώς, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Κυθήρων. Τους ευχαρίστησε θερμά για την πρόταση τους, η οποία δήλωσε ότι συνάδει με τους στόχους της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων στην προσπάθεια για την ανάσχεση της ερήμωσης των Αντικυθήρων και να αξιοποιηθεί επιστημονικά και περιβαλλοντικά το νησί.

Όπως δήλωσαν οι δύο επιστήμονες, η γεωστρατηγική θέση των Αντικυθήρων είναι μοναδική στον ελλαδικό χώρο και κομβική στην Ανατολική Μεσόγειο για μία τέτοιου είδους έρευνα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: