Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρεαλιστικές θέσεις της ΕΣΕΕ προς γνώσιν Ράιχενμπαχ

Χωρίς κατηγορία στις 25/09/2014

Ρεαλιστική ήταν η τοποθέτηση στην παρουσίαση της Έκθεσης Ράιχενμπαχ, για τις ΜμΕ, που έκανε ο πρόεδρος ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:
-Η ελληνική αγορά βίωσε πρωτοφανείς πιέσεις· θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη αγορά στον κόσμο βρισκόταν σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον θα αντιμετώπιζε συνθήκες σαφούς διάλυσης. Η ελληνική αγορά δείχνει μία σχετική ανθεκτικότητα, ακριβώς γιατί υπάρχουν επιχειρηματικές δομές με αγκύρωση στο χρόνο και δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν στους όποιους σχεδιασμούς.
-Το ελληνικό εμπόριο είναι πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης και ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Είναι μία δραστηριότητα που συνδέεται αδιαμεσολάβητα με τις βαριές μεταβλητές της οικονομίας μας – ναυτιλία, τουρισμός – και συνιστά τόπο απασχόλησης κοινωνικών κατηγοριών που δυσπραγούσαν και προ κρίσης.

Είναι μία δραστηριότητα εύκολα προσαρμόσιμη, εξωστρεφής και εδραιωμένη στη συνείδηση των Ελλήνων.
-Για το ελληνικό εμπόριο η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται σε τέσσερα σημεία: φορολογία, ρευστότητα, γραφειοκρατία, πάταξη παρεμπορίου.
-Η αδυναμία πρόσβασης των ΜμΕ επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για την ανάκαμψή τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: