Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σκοτώθηκε στο Λουγκάνο η 19χρονη καλλονή και εγγονή του εχθρού του Πούτιν

ΚΟΣΜΟΣ στις 27/11/2016

Σε τροχαίο με φίλο της

cnn.gr |> Η εγγονή ενός εκ των πιο επιφανών επιχειρηματιών και εχθρών του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σκοτώθηκε όταν το πολυτελές της όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε λίμνη.

Η Diana Lebedeva, γνωστή στους φίλους της ως «Lady D». ήταν μόλις 19 ετών. Ταξίδευε με φίλο της όταν το αμάξι της έφυγε από τον δρόμο και έπεσε στην λίμνη Lugano της Ελβετίας. Ο οδηγός του οχήματος, που επίσης σκοτώθηκε, ήταν ο 23χρονος Azer Yagubov, γιος Αζέρου επιχειρηματία.

Οι δύο νεαροί σπούδαζαν στην Ελβετία και η πρεσβεία της Ρωσίας στην Βέρνη επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου. Τα σώματα τους βρέθηκαν στον βυθό της λίμνης.

Στο άκουσμα της είδησης το διαδίκτυο γέμισε με φόρους τιμής για την «Lady D», που ήταν ιδιαίτερα γνωστή στα social media λόγω της κοσμικής ζωής της και της αγάπης της στη μόδα.

«Αναπαύσου εν ειρήνη κορίτσι μας», «Δεν πιστεύω πως δεν υπάρχεις πια στον κόσμο. Diana σε σκεφτόμαστε, στην μνήμη μου θα είσαι πάντα η έφηβη που είδα πρώτη φορά», «Απολύτως αδύνατο να το πιστέψω. Ήταν συμμαθήτρια μου», είναι μερικές από τις αναρτήσεις που έγιναν από φίλους και γνωστούς της.

Η αστυνομία κάνει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμμετοχή του οχήματος των δύο νεαρών σε “κόντρα” ταχύτητας με άλλο αυτοκίνητο, που είχε τραγικό τέλος. Τα πτώματα των δύο νεαρών μεταφέρονται στη Ρωσία.

diana-car-734735

Ο τραπεζίτης παππούς της Diana, Platon Lebedev, φυλακίστηκε 11 χρόνια για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση μετά από δύο ποινικές διαδικασίες που σύμφωνα με την Δύση ήταν είχαν πολιτικά κίνητρα.

Ο Lebedev, ήταν στενός συνεργάτης του πρώην δισεκατομμυριούχου και εχθρού του Πούτιν, Mikhail Khodorkovsky, επικεφαλής της πετρελαϊκής Yukos, που επίσης είχε φυλακιστεί από τις αρχές της Ρωσίας.

Ο παππούς της φυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2003 και αφέθηκε ελεύθερος το 2014, μήνες μετά την χάρη που έλαβε ο Khodorkovsky από τον Πούτιν.

Μετά την αποφυλάκισή τους οι δύο πρώην συνεργάτες ξεκίνησαν δικαστική διαμάχη 50 δισεκατομμυρίων με την κυβέρνηση για χαμένα έσοδα. Ο Lebedev έχει τέσσερα παιδιά και τρία εγγόνια. Πλέον μόνο τα δύο είναι ζωντανά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: